Lauantaina 18.5.2013 kutsumme kaikki kirjoista, lukemisesta tai yhteiskunnallisesta keskustelusta kiinnostuneet kuulemaan kiinnostavia ja ravistelevia puheenvuoroja kirjan roolista yhteiskunnallisena vaikuttajana.

Päivän mittaan kysymme, voiko kirjallisuudella vaikuttaa yhteiskuntaan tai jopa pelastaa maapallon? Tai miten kaunokirjallisuuden keinoin voidaan muovata tai uusintaa käsityksiä sukupuolesta tai seksuaalisuudesta? Tai mistä ylipäätään uskalletaan tai voidaan kirjoittaa? Ja mitä on taiteen demokratia?

PENin turvakaupunkikirjailija Oksana Tselyseva kertoo sananvapauden rajoituksista, toimittajantyöstään Venäjällä ja kirjastaan He seurasivat minua kadulla. Tutkija Lotta Kähkönen ja kirjailija Iida Rauma keskustelevat kaunokirjallisuuden keinoista muokata ja uusintaa käsityksiä sukupuolesta ja seksuaali-identiteeteistä. Jantso Jokelinia haastatellaan hänen kirjoittamastaan matkaoppaasta nimeltä Matkaopas ei-minnekään. Valtameren takaa haastatellaan bestsellerkirjailija Anne Fortieria (USA), joka on kirjoittanut teokset Juliet ja Julian rakkaus.

Tapahtuman keskustelut ovat keveitä, aiheiltaan kiinnostavia tilaisuuksia, joihin yleisöllä on mahdollisuus osallistua keskustelemalla ja kysymällä. Kirjallisuuspäivä huipentuu Kirjakahvilan iltaklubiin, jolla kuullaan musiikkia, elävää sanataidetta ja lukudraamaa ja päästetään myös yleisö ääneen runokaraokessa!

Kirja irti! on Turun Kirjakahvilan, Kirjan talon, Kammio ry:n ja Prometheus ry:n koordinoima mielenkiintoinen kirjallisuustapahtuma, joka osoittaa, että kirjallisuudenkin ympärille voi järjestää festivaalit. Kirja irti! on muutakin kuin kirjamyyntiä ja kirjailijahaastatteluja – se on ulkoilmafestivaali, musiikki- ja runoesityksiä, seminaariohjelmaa, luentoja, verkostoitumista ja tietysti kirjoja!

Päiväohjelma klo 10-18, iltaklubi klo 20-22.

Ohjelmatiedot Kirja irti! -festivaalin omalla sivulla.

Tapahtuma on maksuton. Tervetuloa!