Kirjakahvilan valikoimassa on suomalaisten ja ulkomaisten pienkustantamojen kirjallisuutta, omakustannezinejä, Aseistakieltäytyjäliiton tukituotteita sekä muun muassa Princesa Piratan kangasmerkkejä. Myytävien niteiden lisäksi Kirjakahvilassa on myös kaikkien käytettävissä oleva FAQ-kirjastokokoelma, lukulehtiä (mm. HS, TS, Le Monde diplomatique, Toinen vaihtoehto, Tulva, Sukupuolentutkimus, Animalia, Niin & näin, Kulttuurivihkot,  Rauhan puolesta, , Antimilitaristi, Kapinatyöläinen, Teatteri & Tanssi, Kamera) ja ilmaiskirjahylly.

FAQ-KIRJASTO

edb511a3470a39163686d6d6767434b41716b42

FAQ on pieni, pääosin feministisiä, anarkistisia ja queer-poliittisia kirjoja, zinejä ja sarjakuvia sisältävä kokoelma Turun Kirjakahvilassa. Kirjaston perustivat Turun yliopiston naistutkimuksen ainejärjestö F-pisteen aktiivit vuonna 2003. Vuosina 2005–2011 kirjasto toimi Turun maailmankauppayhdistyksen pyörittämässä Maailmankauppa Aamutähdessä nimellä F-kirjasto. Aamutähden lakkauttamisen jälkeen kokoelma vietti välivuotta laatikoihin pakattuna Kirjakahvilan toimiston pöydän alla, ja vuonna 2012 se jatkoi kaikille avointa olemassa oloaan FAQ-kirjastoksi nimettynä. Kirjasto ottaa mieluusti vastaan lahjoituksia, mutta koska hyllytilaa on erittäin rajallisesti, kirjastonhoitajat joutuvat tekemään välillä raskaitakin valintoja. Mikäli haluaisit lahjoittaa jotain, ota yhteyttä kirjastonhoitajiin: kirjasto ät kirjakahvila piste org

Kirjastotietokanta LibraryCatissa: https://www.librarycat.org/lib/FAQ

KIRJAKAUPAN VALIKOIMA

Kulttuuri- ja yhteiskunta-aiheisten teosten rinnalta löytyy myös vaihtoehtoisia satuja, ajatuksia herättäviä sarjakuvia ja verevää lyriikkaa – proosaa ja filosofiaa unohtamatta. Teemoja ovat esim. queer ja feminismi, sukupuoli ja seksuaalisuus, antirasismi, kestävä kehitys, ekologia ja alkuperäiskansat, veganismi, DIY-kulttuuri, luomuviljely, anarkismi, pyöräily, yhteiskuntakritiikki, luova kirjallisuus, runo ja taide. Kirjalassa nostetaan esille erityisesti feministisiä ja nais/queer-sarjakuvapiirtäjiä ja myydään myös vegaanikeittokirjoja.

Teokset on valikoitu pienkustantamojen ja järjestöjen tarjonnasta. Hyllyistämme löytyy esimerkiksi hieno valikoima Osuuskunta Vastapainon ja Into Kustannuksen teoksia sekä yksittäisiä helmiä radikaalikustantamoilta kuten Microcosm Publishing, AK Press ja PM Press. Yhteistyössä kanssamme ovat muun muassa riippumaton kirjojen ja lehtien jakelukanava distr@ction, eläinoikeusyhdistys Fauna ry. , Fabriikki Kustannus ja Eetos ry.

Kirjakahvilassa on myös Bookcrossing-piste, ilmaishylly ja divarihylly, jonka kaikki kirjat, sarjakuvat, elokuvat ja levyt hinnoitellaan puolesta eurosta max. kolmeen. Kirjalaan voi tuoda vanhoja kirjoja, jotka sijoitetaan joko divari- tai ilmaishyllyyn ja jotka siten kiertävät uusille lukijoille. Näin voit helposti säästää ympäristöä ja jakaa hyviä kirjoja muiden kanssa. Meillä on myynnissä zinejä ja muita omakustanteita, joita ei löydy edes kirjastoista.

Kirjakahvilassa poikkeaa toisinaan kirjailijavieraita. Katso jatkuvasti päivittyvä kalenterimme!