IMG_20170429_154853~2Kirjakahvilassa nähdään toukokuussa Sini Saarenpään näyttely Ouverture.

Kirjakahvilan näyttelyni koostuu parin viime vuoden aikana syntyneistä teoksista ja se on samalla avaus töideni julkiselle esittämiselle. Satunnainen otanta eri tavoilla eri tilanteissa syntyneitä teoksia ei löytänyt ylleen kokoavaa teemaa, mutta sen sijaan niitä yhdistää spontaani tekotapa, hetkelliseen tunnelmaan heittäytyminen.

Minulle kuvan tekeminen on tarpeellista taukoa loputtomasta käsitteellisestä ajatusvirrasta, lukituista merkityksistä ja kielen ylivallasta. Ajattelua ilman sanoja. Siksi en kuvillani haluakaan ilmaista tarkkoja asioita, vaan työskentelen abstraktisti. Välillä töistäni tosin kehkeytyy maisemallisia kuin vahingossa. Minulle kuvataiteen ytimessä on visuaalinen tunteminen, elämys, estetiikka.

Maalaan ja piirrän usein tekniikoita yhdistellen erilaisille pinnoille: öljyä, akryyliä, liitua, kynää, kaiverrusta – kankaalle, levylle, puulle, kipsille, paperille. Väline ohjaa, rajoittaa ja inspiroi intuitiivista työskentelyäni. Minulle väri on rakas ja usein jopa muotoa tärkeämpi.

 

Opiskelen kuvataidetta Turun taideakatemiassa ja tämä on ensimmäinen yksityisnäyttelyni.