Kirjakahvilan Urbaani kesäloma saatiin päätökseen perjantaina 6.8. Täällä ei kuitenkaan jäädä laakereille lepäilemään, vaan valmistaudutaan seuraavaan festivaaliin. Wanhan Turun Festivaali WTF alkaa Taiteiden yöstä 12.8. ja kestää pari päivää siihen päälle.

Taiteiden yö 12.8. koostuu musiikillisista sooloprojekteista ja livesäestetystä elokuvanäytöksestä.

Taiteiden yö 12.8. Esiintyjäesittelyt

Klo 18:30 Lenny Pearl

Lenny Pearl on akustista kitaraa soittava laulaja-lauluntekijä. Omalla ”sonic acoustic” -tyylillään hän pyrkii soittamaan niin, ettei hänen musiikkinsa kuulosta perinteiseltä akustisen kitaran musiikilta. Hän ammentaa musiikkinsa sisällöt yleensä hankalista teemoista.

Klo 19:30 Klasu

Klasu on usean turkulaisen bändin riveistä tutun Lasse Toimin yhden miehen projekti. Lauluissaan Klasu tarkastelee maailmaa hieman naiivisti ja hajamielisesti. Ohi liukuvat asiat ja sisällä soivat sävelet yhdistyvät pohdiskeleviksi suomenkielisiä tekstejä ja tarttuvia melodioita yhdisteleviksi pieniksi lauluiksi.

Klo 20:30 Markus Perttula

Markus Perttula on Seinäjoelta kotoisin oleva laulaja-lauluntekijä, jonka suomenkielisessä folk-henkisessä musiikissa voi kuulla kaikuja niin Nick Drakesta, Jeff Buckleysta kuin Damien Ricestakin. Triokokoonpanoon sisältyy laulaja-kitaristi Perttulan lisäksi sellisti Martta Valkeus ja rumpali Toni Turpeinen.

Klo 21:30 Maikkoo Kaikko

Maikkoo Kaikko on turkulaistunut laulaja-lauluntekijä, joka laulaa tarinoita onnesta, oikeudenmukaisuudesta, luonnosta, kaupungista ja rohkeudesta. Hänen musiikilliset vaikutteensa ovat niin brittipopissa kuin suomalaisissa kehtolauluissa. Esiintymässä Kaikon kanssa ovat kontrabasisti Meri Kytö ja alttoviulisti Laura Turpeinen. Lavalla käväisee myös rumpali Toni Turpeinen.

Klo 22:30 Muti & Oumi

Muti & Oumi on sellon ja laulun muodostama duo.

punainen ilmapallo

Klo 00:00 Severi Pyysalo säestää elokuvan Punainen ilmapallo

Severi Pyysalo on arvostettu säveltäjä ja vibrafonisti. Taiteiden yössä Pyysalo säestää elokuvaklassikon Punainen ilmapallo (Le Ballon rouge, Ranska 1956, 34min.) Elokuva esitetään tunnelmalliselta 16mm kaitafilmiltä.

Yhteistyössä Elokuvakerho Kinokopla.

Pe 13.8.

Klo 22:00 Jarkko Martikainen

Jarkko Martikainen on YUP:n keulahahmona tunnettu muusikko ja yksi suomenkielisen musiikin rohkeimmista ja lahjakkaimmista sanoittajista. Yksinkertaisen kauniit melodiat ja akustisiin soittimiin tukeutuva ilmaisu säestävät kauniin nyrjähtäneitä lyriikoita täydellisesti. Martikainen on julkaissut neljä sooloalbumia.

Keikan lisäksi Kirjakahvilassa on nähtävillä Martikaisen taidenäyttely Sekatavaranäyttely 9.-29.8.

La 14.8. Kirpputori, brunssi ja iltaklubi

Klo 12-15 Brunssi

Kirjakahvilan brunssilla tarjoillaan edulliseen hintaan maukasta ruokaa: salaatti, leipä & levite, makea jälkiruoka, kahvi/tee. Brunssi maksaa 6e (lapset alle 12v. 3e).

Klo 12-18 Kirpputori

Kirpputorille voi varata paikkoja osoitteesta info (at) kirjakahvila.org. Paikkamaksu on 5e ja suoritetaan käteisellä paikan päällä. Pöytiä tarjolla niin kauan kuin riittää, sen jälkeen lattiapaikkoja. Kirpputori sijoittuu Brinkkalan pihaan.

Klo 18-21 Runon ja musiikin improklubi

Runon ja musiikin improklubissa sanataiteen ja musiikin yhteisesitys luovat tunnelmaa. Illan vastaavat muusikot luovat runoilijoiden teksteille tunnelmaltaan sopivan äänimaiseman. Painoarvo on hetkessä luotavalla taiteella, tekstin ja musiikin yhteispelillä. Esiintymässä mm. Jussi Sutinen bändeineen sekä Tapani Kinnunen.

Klo 21:30 Despair Academy

Despair Academy on Pohjanmaan lakeuksilla perustettu melodista indie-alternative-rokkia soittava yhtye, joka on viiden vuoden yhteiselon aikana tuottanut ilmoille komeita slovareita ja tiukkoja energiapommeja samalla vältellen ahtaita musiikillisia lokeroita.

Klo 23:00 Common Tones

Common Tones palaa pitkältä keikkatauolta soittamaan lauluja syksyllä valmistuvalta ensimmäiseltä pitkäsoitoltaan. Powerpopin, folkrockin ja countryn sävyjä yhdistelevän orkesterin konsertit ovat tunteikkaita ja vahvan monipuolisia.

Lenny Pearl on amerikkalainen laulaja-lauluntekijä, joka soittaa akustista kitaraa. Omalla ”sonic acoustic” -tyylillään hän pyrkii soittamaan niin, ettei hänen musiikkinsa kuulosta perinteiseltä akustisen kitaran musiikilta. Hän ammentaa musiikkinsa sisällöt yleensä hankaloista teemoista.

http://www.myspace.com/lennypearl

Klasu on usean turkulaisen bändin riveistä tutun Lasse Toimin yhden miehen projekti. Lauluissaan Klasu tarkastelee maailmaa hieman naiivisti ja hajamielisesti. Ohi liukuvat asiat ja sisällä soivat sävelet yhdistyvät pohdiskeleviksi suomenkielisiä tekstejä ja tarttuvia melodioita yhdisteleviksi pieniksi lauluiksi.

http://www.myspace.com/klasu

Markus Perttula on Seinäjoelta kotoisin oleva laulaja-lauluntekijä, jonka suomenkielisessä folk-henkisessä musiikissa voi kuulla kaikuja niin Nick Drakesta, Jeff Buckleysta kuin Damien Ricestakin. Triokokoonpanoon sisältyy laulaja-kitaristi Markus Perttulan lisäksi sellisti Martta Valkeus ja rumpali Toni Turpeinen.

http://www.myspace.com/markusmar

Maikkoo Kaikko (s.1978 Pori) on turkulaistunut laulaja-lauluntekijä, joka laulaa tarinoita onnesta, oikeudenmukaisuudesta, luonnosta, kaupungista ja rohkeudesta. Hänen musiikilliset vaikutteensa ovat niin brittipopissa kuin suomalaisissa kehtolauluissa. Esiintymässä Kaikon kanssa ovat kontrabasisti Meri Kytö sekä alttoviulusti Laura Turpeinen. Lavalla käväisee myös rumpali Toni Turpeinen.

http://www.myspace.com/maikkookaikko

Muti & Oumi on sellon ja laulun muodostama duo.

Severi Pyysalo on arvostettu vibrafonisti ja säveltäjä. Taiteiden yönä Pyysalo säestää elokuvaklassikon Punainen ilmapallo (Le Ballon rouge, Ranska 1956, 34min). Elokuva esitetään tunnelmalliselta 16mm kaitafilmiltä. Yhteistyössä: Elokuvakerho Kinokopla.

http://www.musicfinland.com/pyysalo