Voi kun kiva, kun on vauva!

Kaksikielinen tapahtuma Vauvaviikko–Babyveckan tarjoaa Turussa 20.–26.4.2009 vauvoille perheineen iloista ohjelmaa ja leppoisia työpajoja Vanhan Suurtorin ympäristössä.

Turun kaupungin kulttuuriasiainkeskuksen ensimmäistä kertaa järjestämä tapahtuma on tarkoitettu erityisesti 0–2 -vuotiaille perheineen ja hoitajineen. Vauvaviikko valtaa koko Vanhan Suurtorin ympäristön: ohjelmaa on tarjolla Kulttuuripajalla, Ullakkogalleriassa, Vanhalla Raatihuoneella, Juseliuksen talossa ja Kirjakahvilassa – sekä suomeksi että ruotsiksi.

Ruokamaalauksesta Myyrän seikkailuihin

Vauvaviikko starttaa liikunnallisesti vauvajoogalla sekä kulttuurinähtävyyksiä ja reipasta ulkoliikuntaa yhdistävällä vaunulenkillä. Näillä hankitaan peruskunto maanantain avajaisjuhlaa, Vauvapippaloita, ja koko Vauvaviikkoa varten.

Viikon aikana on luvassa ruokamaalausta, huovutusta, teatteria, lorua ja laulua sekä elokuvaa – muun muassa Myyrä ja Keltainen Kirahvi pistäytyvät ilahduttamaan vauvoja ja vanhempiakin. Tuusulasta vieraaksi saapuu Teatteri Lempi, joka pystyttää tunnelmallisen telttansa Vanhalle Raatihuoneelle. Lempin Sylitaivas on kaikille aisteille tehty vauvanukketeatteriesitys, joka rakentuu yleisönsä ympärille, vauvojen luo.

Lauantaina Vauvaviikko jatkuu Seikkailupuistossa Voikukkapelto-tanssiesityksellä ja sunnuntaina häikäistytään heijastuksista ja veden välkkeestä Wäinö Aaltosen museon Lastensunnuntaissa.

Vauvaviikon tapahtumiin on vapaa pääsy, ellei ohjelmassa toisin mainita.

Leppoisaa oloilua ja ekoilua

Kirjakahvila palvelee Vauvaviikon arkipäivinä klo 11–16 Babycafèna, jonne voi piipahtaa juttelemaan, vaihtamaan vaippoja, juomaan kahvia tai lämmittämään vauvanruokaa. Babycafèssa on päivittäin erilaista ohjelmaa: Marttojen vauvanruokaseikkailuja, kirjavinkkejä ja perjantaina Suuri vauvanvaatevaihtotori. Vauvan vaatteita, leluja yms. voi toimittaa Kirjakahvilaan koko Vauvaviikon ajan. Brinkkalan sisäpihalla on Kirjakahvilan terassi ja vaunuparkki.

Kulttuuriasiainkeskus järjestää Vauvaviikon yhteistyössä Turun Kirjakahvilan kanssa. Ohjelmaa Vauvaviikolle tarjoavat paikalliset taiteilijat ja yhdistykset sekä Liikuntapalvelukeskus, Seikkailupuisto ja kaupungin kulttuurilaitokset.

Vauvaviikon ohjelma (pdf)

Vauvaviikko-kalenteri (pdf)