Vinokino 2009 -oheisohjelma Kirjakahvilassa
Turussa perjantaina 23.10. käynnistyvien Vinokino-elokuvafestivaalien alkutahdit lyödään Turun Kirjakahvilassa jo keskiviikkona 21.10. Kirjakahvila tarjoilee yhteistyössä Vinokinon kanssa keskiviikko- ja torstai-iltoina kujeilevan cocktailin ajankohtaisia dokumenttielokuvia, keskustelutilaisuuksia, kirjailijavieraita ja sarjakuvataiteilijoita moneen makuun. Sokerina pohjalla perjantaina 23.10. festivaalien häpeämättömän häikäisevä Queerlesque-aloitusklubi.
ke 21.10. Radikaali & queer elokuvailta klo 19-22
Travel Queeries -dokumenttielokuva (68min, tekstitys suomeksi) Elokuvan suomentaja alustaa queer-kultuurin kielisidonnaisuudesta ja kääntämisen haasteista. Elokuvanäytöksen jälkeen keskustelu radikaalista queer-politiikasta Suomessa. Kolme vierasta keskustelevat, myös yleisö voi osallistua keskusteluun.
to 22.10. Vino taiteilijailta klo 18-21
Vieraina kirjailija Gerry B. Ilvesheimo sekä ruotsalainen sarjakuvataiteilija Karolina Bång. Gerry Ilvesheimo kertoo tuoreesta Lykantropia-romaanistaan, joka kirjailijan omien sanojen mukaan on ”tarina individualistista totalitarismin ja sodan jaloissa, kirja jossa kulttuurin myyttejä kirjoitetaan uudelleen” (Voima 2/2009).
Suomessa etenkin Cowgirls-sarjoistaan tunnettu sarjakuvataiteilija ja kuvittaja Karolina Bångin tuotantoa tekijä itse kuvaa sanoilla ”political, dirty or autobiographical.” Myös queer-teemat ovat vahvasti esillä. Bångin sarjakuvakirja ’Handboken’ julkaistiin syyskuussa 2009. Bångin kanssa keskustelemassa sarjakuvataiteilija Tiitu Takalo.
pe 23.10. Vinokinon Queerlesque-aloitusklubi klo 20-02
Klo 19-20.30 SqueezeBox!-dokumenttielokuva (Vinokinon ohjelmistoa)
Klo 20.30-22 dj:t Gianasisko ja Fake Fag soittavat modernia tanssimusiikkia
Klo 22-22.30 Burlesque Polaire esiintyy
Klo 22.30-1.30 dj:t Gianasisko ja Fake Fag
C-oikeudet, ikäraja 18 vuotta. Tilat 50 hengelle. Ilmainen sisäänpääsy.
Klubin teeman mukainen pukeutuminen on toivottavaa muttei pakollista. Queerleski-performansseissa tartutaan räävittömällä otteella perinteisiin sukupuoli- ja seksuaalisuusodotuksiin, jotka pitkälti vallitsevat uudessa burleskiteatterissa sen karnevalistisuudesta huolimatta.