Pikku Pietarin piha & iltaklubi 28.5.2011

Suomi-Venäjä-seuran kevään ja kesän päätapahtuma vuonna 2011 on perinteinen Pikku Pietarin piha -pihafestivaali, joka järjestetään tänä vuonna Brinkkalan sisäpihalla lauantaina 28.5. klo 11.00–14.30. Pikku Pietarin pihan vanhaan toimivaan reseptiin on tällä kertaa yhdistetty ripaus uutta, kun illalla klo 20.00 Brinkkalan sisäpihalla kajahtaa käyntiin suomalais-venäläis-karjalainen rockkonsertti.

Pihafestivaali jakautuu siis päivätapahtumaan ja iltatapahtumaan, joten luvassa on tapahtumia ja kivaa tekemistä kaikenikäisille lapsista vähän varttuneimpiin! Turun piirijärjestö sai vuodelle 2011 avustusta omalle Sukukansat 2011 – hankkeelleen, jota tuodaan esille vahvasti myös Pikku Pietarin pihassa. Sukukansat 2011 pyrkii tuomaan Turun alueella esille Venäjällä asuvien suomalais-ugrilaisten kansojen kieltä, perinteitä ja kulttuuria: Pikku Pietarin pihassa erityishuomiota saavat karjalaiset ja karjalan kieli.

PIKKU PIETARIN PIHA

Päivätapahtuman ohjelmassa luvassa seuraavaa:

  • Karjalankielinen nukketeatteri ”Sisilisko” Petroskoista esiintyy klo 11 ja 13.15

  • KCO All Stars esittää venäläisiä estradimusiikin helmiä klo 12.15

  • perheen pienimmille kasvomaalausta ja piirustuskilpailu

  • halikoira Manu & alpakoita silitettävänä

  • myyntikojuissa blinejä ja venäläisiä piirakoita

  • Katri-kauppa myy herkkujaan

  • Neukkumasinistien neukkuautot Vanhalla Suurtorilla

  • myynnissä venäläistä kirjallisuutta, komilaisia käsitöitä, Gagarin t-paitoja ym.

PIKKU PIETARIN KLUBI

Santtu Karhu & Talvisovat

Petroskoilainen Santtu Karhu & Talvisovat esiintyy kesäisessä ulkoilmakonsertissa Brinkkalan sisäpihalla. Rockyhtye tarjoilee Pikku Pietarin piha-festivaalin iltaklubilla rockrytmejä suomen sukukielellä karjalaksi, joten luvassa on jotain todella erityistä ja ainutkertaista.

Santtu Karhu on ainoa karjalan kielellä soittava rokkari maailmassa. Yhtye on toiminut jo vuodesta 1988 lähtien ja julkaissut useita levytyksiä sekä esiintynyt Venäjällä, Euroopassa ja varsinkin Suomessa.

Santtu Karhun lämppärinä soittaa turkulainen suomalais-venäläinen Ritm-G, joka aloittaa illan soittamalla venäläisen rockin helmiä Akvariumista Kinoon.

Konsertti K-18, Liput ennakkoon 4€ / ovelta 5€

Konsertti toteutetaan yhteistyössä Turun Kirjakahvilan kanssa.