2000-luvun Kirjakahvila esittää: Urbaani kesäloma -festivaalin kolmas kierros

Kolmekymppisiään viettävä Turun Kirjakahvila vyöryttää kaupunkifestivaali Urbaanin kesäloman Vanhalle Suurtorille kolmatta kertaa kesä-elokuussa 2011: ke-la 8.-11.6., 13.-16.7. ja 3.-6.8. Vuosi 2011 on Kirjakahvilalle tärkeä etappi: Osuuskunnan perustamisesta tulee kuluneeksi 30 vuotta. Toiminta on elänyt suuntaan jos toiseenkin, ja sen painopiste on muuttunut vuosien saatossa. Ulkomaisen kirjallisuuden maahantuonnilla aloittanut Kirjakahvila on 2000-luvulla kehittynyt aktiiviseksi tapahtumatuottajaksi ja vegaanikahvilaksi.

Oiva osoitus 2000-luvun Kirjakahvilan toiminnasta on Urbaani kesäloma. Se on löytänyt muotonsa koko kesälle jakautuvana festari-iloitteluna ja kolmannelle kierrokselle tullessaan kotiutunut Brinkkalan mukulakiville, Turun vanhaan keskustaan. Festivaaliohjelmisto koostuu huikeista kokoonpanoista: Kesän aikana lavalle nousevat mm. Circle, rytmikosmopoliitti Jimi Tenor, Ville Leinonen kera yhtyeensä Majakan Soittokunta, reggaeiskelmäkomeetta Liljan loisto, Turun oma popryhmä Tv-resistori sekä 22-Pistepirkko, Tumppi Varonen & Problems, Kari Peitsamo Road Hogs ja Mariska & Pahat Sudet.

Dj:t jatkavat iltoja esiintyjien jälkeen. Tapahtuma on kokonaisuudessaan k-18; C-oikeudet. Kirjakahvilasta saa myös kahvia ja pientä purtavaa. Brinkkalan pihalle kuljetaan Turun Vanhalta Suurtorilta joulurauhanjulistusparvekkeen alta.

Lippujen ennakkomyynti Kirjakahvilassa (Brinkkalan sisäpiha) ja Levykauppa Äxässä (Kristiinankatu 4) 16.5.2011 alkaen. Tarkemmat tiedot esiintyjäaikatauluista täällä.

*

Urbaani kesäloma -festivaali järjestettiin ensi kerran vuonna 2009 yhdeksän illan mittaisena. Vuonna 2010 festivaali kasvoi 11 illan pituiseksi.

Kirjakahvila on vuonna 1981 perustettu osuuskunta, jonka keskeisimmät toiminnot voi tiivistää kolmeen sanaan: kirja, kahvi ja kulttuuri. Osuuskunnan toiminta perustuu vapaaehtoisuuteen ja omaehtoiseen tekemiseen.

*

Lisätiedot:

Sini Keränen

tuottaja
Urbaani kesäloma

info (at) kirjakahvila.org, 044 0870125

Turun Kirjakahvila, Vanha Suurtori 3 (Brinkkalan sisäpiha), Turku