Kirjakahvila ja Turun Elokuvakerho esittävät jälleen perinteisen ulkoilmaelokuvien sarjan. Kolmen elokuvan sarja alkaa elokuun lopulla ja viimeinen näytös on syyskuun alussa. Vuoden 2011 leffakimara heijastaa Brinkkalan pihan kankaalle brittikauhua, neukkuscifiä ja piirrettyjä!

keskiviikkona 24.8.2011 klo 21:00

AND NOW THE SCREAMING STARTS!
(ohj. Roy Ward Baker, Iso-Britannia 1973, 91min, K18, ei tekstitystä.)

And now the screaming starts! on brittiläisen Amicus-yhtiön laatukauhua, jossa on mukana kulttinäyttelijöitä pilvin pimein: Peter ”Hammer” Cushing, Herbert ”Pink Panther” Lom, Ian ”Witchfinder General” Ogilvy, Guy ”Mr Sardonicus” Rolfe, ja sivuosien kuningas, Patrick ”Clockwork Orange, Docteur Jekyll et les femmes.”

*

keskiviikkona 31.8.2011 klo 21:00

ANIMAL FARM / ELÄINTEN KAPINA
(ohj. Joy Batchelor & John Halas, Iso-Britannia 1954, 72min, K3.)

Loistavasti piirretty, vuonna 1954 julkaistu täyspitkä animaatioversio George Orwellin moraalisesti tinkimättömästä klassikkokirjasta, joka oli allegorisesti Neuvostoliitosta kertova satiiri. Sorretut maatilan eläimet nousevat kapinaan, ja voittonsa jälkeen rupeavat rakentamaan uutta yhteiskuntaa. Mutta ovatko kaikki eläimet sittenkään tasa-arvoisia, vai ovatko jotkut eläimet tasa-arvoisempia kuin toiset? Alkuperäinen englanninkielinen versio, ei tekstitystä.

*

keskiviikkona 7.9.2011 klo 21:00

BATTLE BEYOND THE SUN (Nebo zovyot)
(ohj. M. Karzhukov, Aleksandr Kozyr & Thomas Colchart, Neuvostoliitto/USA 1962, 77min, K18.)

TEK jatkaa vuosi sitten ihastuttaneen Kuolleen miehen kirjeet -elokuvan viitoittamalla tiellä esittämällä uuden esimerkin neuvostoscifiä, tällä kertaa kultaiselta 1960-luvulta. Ja nyt uudella twistillä, sillä kyseessä on Roger Cormanin tuottama elokuvan englanninkielinen versio, johon nuori Francis Ford Coppola ohjasi uusia kohtauksia! Kaukana tulevaisuudessa, vuodessa 1997 (!) kaksi suurvaltaa kamppailevat päästäkseen ensimmäisenä Mars-planeetalle. Näe psykedeelisissä väreissä kumpi tulee voittamaan taistelun auringon takana…!