Fb: https://www.facebook.com/events/677535115770014/

Brinkkalan pihan punk-kesän avaa Euroopan-kiertueillaan yhtä aikaa Turkuun osuvat yhdysvaltalaisbändit Glue ja Butcher, jotka ovat kumpikin kotoisin Teksasin Austinista. Pääsymaksuttomassa ja ikärajattomassa tapahtumassa esiintyvät myös tamperelainen japcore-vaikutteista hardcorea soittava Backlash ja kirjakahvilalainen queercore-pumppu Raivoraittius.

Viime vuosina kovasti hypetetty Glue soittaa perinteistä USA-hardcorea. Viitisen vuotta kasassa ollut yhtye on julkaissut vasta demon ja yhden seiskatuumaisen EP:n, mutta jo näiden julkaisujen ja intensiivisten live-esiintymistensä johdosta yhtyettä on tituleerattu tämän hetken rankimmaksi yhdysvaltalaisbändiksi. Ensimmäisellä Euroopan-kiertueellaan Glue juhlistaa tuoreen 12″-mini-LP:nsä julkaisua. Euroopassa levyn julkaisee brittiläinen La Vida Es Un Mus -levy-yhtiö, ja kaikki julkaisun digitaaliversion tuotot lahjoitetaan Lysistratalle, newyorkilaiselle seksityöläisten tukikollektiiville.

Punklegenda Jack Controlin (World Burns to Death, Severed Head of State) uusimman bändin Butcherin tiukka riffitykittely on yhdistelmä USHC:ta ja perinteistä japcorea. Butcherin Holding Back the Night /esikoislevyn on hehkutettu vievän hardcorepunkkia yllättäviin ja tuoreisiin suuntiin. Yhtyeidensä lisäksi Jack Control tunnetaan mm. suomalaisbändienkin levyjä julkaisseesta Mind Control -lafkastaan sekä Enormous Door -masterointistudiostaan, jossa on masteroitu muiden muassa Darkthronen, Forwardin, Anti-Cimexin ja Lasten hautausmaan julkaisuja.


Glue, Butcher ja Backlash Suomessa:
Torstai 22.6. Turku, Kirjakahvila/Brinkkalan piha w/ Raivoraittius (ei pääsymaksua, ei ikärajaa)
Perjantai 23.6. Tampere, Vastavirta w/ Vapaa maa (8€, K18)
Lauantai 24.6. Helsinki, Lepakkomies (7€, K18)