Mahdollisuuksien Tori 2011

Mahdollisuuksien Tori 2011

Turun Mahdollisuuksien tori järjestetään tänä vuonna lauantaina 3.9. Vanhalla Suurtorilla klo 12-17. Ilmainen toritapahtuma tarjoaa jälleen värikkäitä elämyksiä, musiikkia sekä herkullisia makuja läheltä ja kaukaa kaikille kaupunkilaisille. Kansalaisjärjestöt esittelevät torilla innostavia vapaaehtoistoiminnan muotoja. Turun Mahdollisuuksien torille osallistuu noin neljäkymmentä paikallista järjestöä. Illalla klo 21 Brinkkalan sisäpihalla on Mahdollisuuksien Tori -iltaklubi.

Päivän aikana torilla esiintyvät mm. ukrainalainen naiskuoro Raduga sekä marionettiteatterin taitaja Marco Pinto. Lisäksi torilla voi tutustua ajatuksia herättävään Visit Palestine – Kuvia miehitetyltä Länsirannalta –valokuvanäyttelyyn sekä kuulla kokemuksia työskentelystä Palestiinassa. Toimittaja Brenda Namaganda kertoo työstään ugandalaisessa yhteisöradio Mama FM:ssa sekä suomalaisen ja ugandalaisen vapaaehtoistyön eroista.

Vapaaehtoistyön arvostus nousuun

Vuonna 2011 vietetään EU:n vapaaehtoistoiminnan teemavuotta. Eri puolilla Suomea järjestettävillä Mahdollisuuksien toreilla korostetaan vapaaehtoistyön tärkeyttä ja esitellään monenlaisia tapoja vaikuttaa paremman maailman puolesta.

Neljä viidestä suomalaisesta kuuluu johonkin yhdistykseen ja yli kolmannes aikuisista tekee vapaaehtoistyötä. Vapaaehtoistyö on merkityksellistä niin kansalaisyhteiskunnan toiminnalle, paikallisyhteisöille, yhteiskunnalle kuin vapaaehtoiselle itselleen.

Maailmanparannus alkaa kotikulmilta

Globaali epäoikeudenmukaisuus, ympäristöongelmat ja maailman konfliktit askarruttavat monia. Vapaaehtoistyötä voi tehdä esimerkiksi osallistumalla kampanjaan tai työskentelemällä lasten ja nuorten, vanhusten, maahanmuuttajien, urheilun, kehitysmaiden tai ympäristöongelmien parissa. Mahdollisuuksien tori tarjoaa myös maahanmuuttajille erinomaisen tilaisuuden tutustua suomalaiseen kansalaisyhteiskuntaan ja järjestötoimintaan.

Mikä Mahdollisuuksien tori?

Kehitysyhteistyön palvelukeskus Kepan koordinoimia Mahdollisuuksien toreja järjestetään vuosittain noin 20 paikkakunnalla eri puolilla Suomea. Tavoitteena on herättää suomalaisten kiinnostus maailmanlaajuiseen yhteisvastuuseen.

Lisätietoja Turun Mahdollisuuksien torista tapahtuman verkkosivuilta:

http://www.mahdollisuuksientori.fi/paikkakunnat/turku,

paikallisilta tapahtumanjärjestäjiltä:

Tea Tönnov, etunimi.sukunimi@kirjakahvila.org, puh. 044 5269073

Jooel Niittynen, etunimi.sukunimi@redcross.fi, puh. 02-07012408

tai Kepan valtakunnallisen Mahdollisuuksien toriverkoston koordinaattorilta:

Katja Hintikainen, etunimi.sukunimi@kepa.fi, puh. 045 773 11 00