Tuo lukemattomat kirjasi Kirjakahvilaan!

Kirjakahvilan kirjahyllyt tahtovat notkua niteistä!

Ilmais- ja vaihtokirjahyllymme sekä Bookcrossing-hyllymme ovat yllättäen melkein tyhjiä. Hyvä niin, Kirjakahvila tykkää kun kirjat liikkuvat! Haluaisimme kuitenkin ilmoittaa, että nyt meille voi taas tuoda vanhoja kirjoja, jotka roikkuvat kotinurkissa lukematta.

Ilmais- ja kirjavaihtohyllymme on elänyt omaa elämäänsä jo yli kolme vuotta; monet ovat tuoneet kirjoja, ja yhtä monet ovat tarjonneet kirjoille uuden kodin.

Kirjakahvila yrittää ilmais- ja vaihtokirjahyllyllä tuoda esille epäkaupallista kulttuuri- ja tietovaihtoa kirjoilla. Siten ei tarvitse maksaa mitään tiedosta, ja vaihtamisen ja antamisen ilo voi olla yhtä iso kuin kirjan saaminen maksamatta. Ilmais- ja vaihtohyllymme voi olla myös vaatimattomuudessaan varteenotettava vaihtoehto ihmisille käydä etsimässä kirjoja ilmaiseksi, kun pieniä paikalliskirjastojakin Turussa lakkautetaan.

Vaihto- ja ilmaiskirjoja voi jättää suoraan hyllyyn, joka sijaitsee Kirjakahvilan eteisessä. Halutessaan kirjat voi jättää myös kassalle, niin me järjestämme ne hyllyyn. Myös Divarihyllyyn otamme lahjoituskirjoja vastaan – Divarihyllyyn päätyviin kirjoihin pistetään hintalappu päälle, mutta hinta pidetään kuitenkin matalana. (Divarikirjalahjoituksilla saamme myös kerättyä hiukan varoja Kirjakahvilan toimintaan.)

Emme ota vastaan uskonnollista tai puoluepoliittista kirjallisuutta tai kirjakerhojen sarjakirjoja (esim. Valittujen palojen Kirjavaliot), mutta runot, proosa, romaanit, dekkarit, lastenkirjat, satukirjat, tieto- ja tutkimuskirjallisuus sekä sarjakuvat ovat toivottuja!

Tervetuloa kahville ja kirjalainalle/otolle/ostoksille!

← Previous post

Next post →

2 Comments

 1. Maija

  Heh, onpas hassua nähdä omat kirjansa tuossa kuvassa. :D

  Mä kävin kahvilalla just joskus kuukausi-kaksi takaperin jättämässä pari bookcrossing-kirjaa, ja hämmästelin että onko se BC-hylly poistunut, kun siinä tilalla oli vaan jotain esitteitä. Seinän vierellä olevassa ilmaiskirjahyllyssäkin oli vaan muutama hassu kirja.

  Mutta hyvä tietää, että bookcrossingtoiminta on vielä käynnissä siellä!

 2. Sini

  Kuva on vuoden takaiselta Nuukuusviikolta, nuo nimenomaiset kirjat ovat kyllä jo lähteneet uusiin koteihin.

  Bookcrossing-hylly elää sen mukaan, tuleeko uusia kirjoja. Aika vähän on niitä näkynyt, mutta ainakin ajatuksen tasolla hylly on olemassa. :)
  Ilmaiskirjahylly puolestaan on niin suosittu, että se tyhjenee melkeinpä heti, kun siihen uusia kirjoja ilmestyy.