Toukokuussa 2023 Turun Kirjakahvilan gallerian valtaa Jenni Arbeliuksen kuvataidenäyttely, joka on saanut innoituksensa Turun saaristosta. Taiteilija vietti viime kesänä aikaansa Seilin, Örön, Jurmon, Rosalan, Aspön ja Nötön saarilla. Niinpä töihin tuli jääkauden maisemia, saaristolaishautausmaa sekä Seilin tummempia sävyjä, kuten odotushuone sekä mielen järkkymistä kuvaava teos. Onpa yksi töistä saanut nimensä Kreikan saaristostakin – Santorini-teoksessa keikkuu sinikupolinen kirkko.

”Koen, että töissäni nousee pinnalle viestejä, eräänlaisia arkkityyppejä tai merkityksellisiä hahmoja, kerroksellisuutta, mielenmaisemia tai tunnelmia. Ehkä niiden tarkoitus on tukea ihmisen sanatonta viisautta ja muistuttaa siitä. Kenties katsojan, kuvan ja taiteilijan viisaudet tunnistavat itsensä toisissaan juuri siinä pienessä hiljaisessa hetkessä, jolloin huomio on sanattomassa ja ajattomassa – kuvassa. Se hetki tuo taikaa arkeen.”

Jenni Arbelius on itseoppinut taiteilija, joka käyttää usein lastaa siveltimen sijasta. ”Minulle taide on tullut yllätyksenä ja se on edelleen ikuinen ihme. Aloin
maalata harrastuksena vuonna 2004 ja jossain kohtaa totesin, että oma tyylini
on ekspressionistinen ja lähellä abstraktia. Käytännössä aloitan työt aina
abstrakteina, mutta sitten huomaan niiden ilmaisevan jotakin kuvallista.”

”Kädenjälkeni on rosoinen ja siinä on tietynlaista hallitsemattomuutta. Töissäni on aina useita kerroksia. Yhden valmiin teoksen sisään voi kätkeytyä monta tarinaa ja asentoa, joista jokainen antaa jotakin valmiiseen työhön. Siksi töiden pinnassa on elävyyttä ja yllätyksellisyyttä.”

Taiteilijan töistä löydät lisää kuvia ja videoita sivuilta www.jenniarbelius.fi, Instagramista @jenni.arbelius sekä Facebookista julkiselta Jenni Arbelius -sivulta.