Olimme viikon tet-harjoittelussa Kirjakahvilassa. Viikon aikana opettelimme tekemään erilaisia ruokia, siivoamaan, käyttämään kassakonetta ja hinnoittelemaan kirjoja. Työntekijät olivat ystävällisiä ja kannustavia, sekä auttoivat meitä töissämme. Mielestämme Kirjakahvilan ilmapiiri on ainutlaatuisen lämmin ja avoin. Kahvilassa hyväksytään erilaisuutta ja siellä jokaisella on oikeus olla oma itsensä. Kuulimmekin Kirjakahvilasta ensimmäistä kertaa Turku Pride-tapahtumassa. Meille kerrottiin että kahvilassa järjestettäisiin kahvituokio kaikille LGBTQ+ yhteisöön kuuluville. Tästä päättelimme että kyse oli harvinaisesta kahvilasta. Päätimme myöhemmin käydä siellä kahvilla.

Ihastuimme heti kodikkaaseen sisustukseen johon kuuluu eripariset tuolit, eripariset astiat ja kirjahyllyt ympäri huonetta. Seinillä on hyvin mielenkiintoisia julisteita ja kuvia. Yhdessä niistä luki ”Rasismin vastainen viikko joka viikko”. Vitriinissä kaikki tuotteet olivat vegaanisia ja osa jopa gluteenittomia. Ihastuimme kaikkeen tähän. Ja lopuksi kassalle meille myi ystävällinen henkilö.

Työskennellessämme saimme tietää, että Kirjakahvila toimii pääosin vapaaehtoistyöllä. Ihmiset tekevät pyyteetöntä työtä auttaakseen toisia. Tämän takia työilmapiiri on hyvin positiivinen.

Julia Viikki, 14, ja Karoliina Mykrä, 15

Tekemämme aprikoosi-suklaakakku ja sydänkoristeet

Tekemämme aprikoosi-suklaakakku ja sydänkoristeet