Emma Lappalainen: Tulikärpänen

Taiteeni tutkii ja kunnioittaa kollektiivisesta alitajunnastamme nousevia kuvia. Intuitiivisesti ja meditatiivisesti sekatekniikoin toteutetut teokseni ovat kuin postikortteja matkoilta kaukaisiin kohteisiin, joita asuttavat oudot otukset. Kutsun teoksiani hirviöiksi, sillä ne ovat kuvia tuntemattomista olennoista, jotka maalituubista pulpahtaessaan saavat usein epätavallisia ja ahdistaviakin muotoja. 

Taiteeni tavoitteena on luoda valoa näiden mörköjen asuttamiin pimeisiin maailmoihin, häiritä rajapintaa tutun ja tuntemattoman välillä. Räikeitä värejään ja muotojaan häpeämättömät työni rohkaisevat ihmettelemään ja kunnioittamaan sitä mikä on suurta, vierasta ja pelottavaa. Samaan aikaan ne tarjoavat yllättävän todistuksen samankaltaisuudestamme, sillä kokemukseni mukaan omituisimmassakin maalauksessa nähdään usein samoja asioita. Mitä sinä näet? 

***

Emma Lappalaisen näyttely Mörköjä on nähtävissä Kirjakahvilassa tammikuun 2024 ajan. Avajaisia vietetään perjantaina 12.1. klo 18-20. Tervetuloa!