Tule mukaan massa-aktioon Cementaa vastaan Ruotsin Gotlantiin 25. – 27.8.!

Tervetuloa kuulemaan yhteismatkasta Take Concrete Actioniin Turun Kirjakahvilaan torstaina 28.7. klo 18.30 – 19.30. Luvassa on tietoa loppukesän tärkeimmästä ilmasto-aktiosta Pohjoismaissa sekä osallistumisesta Suomesta järjestettävälle yhteismatkalle.

Elokuun lopulla monesta maasta tulevat ympäristöaktivistit matkustavat Ruotsiin Gotlannin saarelle sulkemaan Cementan. Cementa on ruotsalainen betonia tuottava yritys, jonka toiminta vastaa noin 3-4% kaikista Ruotsin kasvihuonekaasupäästöistä. Suurin osa päästöistä tulee valmistuksessa poltetusta hiilestä – jota vielä hiljattain tuotiin Venäjältä. Maailmanlaajuisesti betonintuotannolla on valtava hiilijalanjälki, ja se tuottaakin 8% globaaleista päästöistä, eli enemmän kuin koko maailmanlaajuinen lentoliikenne! Lisäksi kalkkikivikaivos saastuttaa Gotlannin ainutlaatuista ympäristöä ja vesistöjä, ja aiheuttaa haittaa paikalliselle maataloudelle. Nyt Cementa on aikeissa laajentaa toimintojaan, mikä vaatisi perustuslain muutosta Ruotsissa. Jos Cementan suunnitelmat menevät läpi, tulee yritysten ilmastoa ja ympäristöä tuhoava toiminta olemaan tulevaisuudessa entistä helpompaa.

Cementan tapauksessa kyse ei ole siis vain ilmastosta, vaan myös paikallisten ihmisten juomavedestä ja maataloudesta. Poliitikot ovat todistaneet olevansa kykenemättömiä turvaamaan ympäristöämme ja hyvän elämän edellytyksiä – päinvastoin, kansanedustajat Ruotsissa ovat tukeneet Cementaa. Yritysten etu ajaa aina ihmisten edelle, ja siksi olemmekin päättäneet ottaa tulevaisuutemme omiin käsiimme. Yhdessä suljemme Cementan!

Varisverkosto, A-ryhmä ja Emilia ovat järjestämässä yhteismatkaa Suomesta Gotlantiin elokuun lopulla 23. – 28.8.2022. Paikan päällä leiriydytään, tavataan muita ympäristöaktivisteja, kouluttaudutaan ja toimitaan yhdessä Cementaa vastaan. Pysy kuulolla! Suljetaan Cementa!

Huomioithan, että ilmottautuminen yhteismatkalle sulkeutuu jo pe 29.7., kattavat ilmottautumisohjeet täältä: https://medium.com/@emiliahki/ilmottautuminen-take-concrete-action-yhteisl%C3%A4ht%C3%B6%C3%B6n-nyt-auki-abd07a68c79e

Ota haltuun massa-aktion sometilit: Instagram ja Facebook: @takeconcreteaction https://takeconcreteaction.info/english/ ja liity mukaan Suomen yhteislähdön info-kanavalle Telegramissa. https://t.me/TCAsuomi

Esteettömyys:

Kirjakahvila sijaitsee Museoviraston suojelemassa kiinteistössä, joka ei ole liikuntaesteetön.

Kirjakahvila sijaitsee Brinkkalan sisäpihalla, johon on kaksi käyntiä: toinen Vanhan Suurtorin ja toinen Hämeenkadun puolelta.

Sisäpiha on päällystetty mukulakivillä ja hiekoitettu talvisin. Sisäpihalle voi ajaa autolla Hämeenkadun puolelta. Kirjakahvilalla ei ole asiakapaikoitusta.

Saapuminen Vanhan suurtorin puolelta: kulku porttikäytävän läpi, noin 30 metriä mukulakiveystä Kirjakahvilan ovelle.

Saapuminen Hämeenkadun puolelta sisäpihalle: noin 50 metriä alaspäin viettävää hiekkatietä, jonka jälkeen mukulakiveystä 30 metriä ennen Kirjakahvilan ovea. Ulko-ovella on 1 porrasaskelma (korkeus 15 cm) ja oviaukon maksimileveys on 108 cm, kun molemmat pariovet avataan.

Sisätilat: Kirjakahvilan kynnykset ovat porrastettuja ja 3,5-4,5 cm korkeita. Kynnyksiä on ulko-oven lisäksi jokaisessa oviaukossa. Kirjakahvilassa ei ole esteetöntä vessaa. Vessat ovat sukupuolittamattomat.