Kolmekymppisyys tuntunee monesta epämääräiseltä välitilalta nuoruuden ja keski-iän välissä, mikä sysää pohtimaan omaa elämäntilannetta ja tulevaisuuden suuntia. Ryhmässä käsitellään tähän elämänvaiheeseen liittyviä kysymyksiä kaunokirjallisuuden lukemisen, reflektiivisen kirjoittamisen ja ryhmäkeskustelujen avulla. Käsiteltäviä aiheita ovat muun muassa parisuhteeseen liittyvät toiveet ja haasteet, vanhemmuus (tai sen mahdollisuus tai epätodennäköisyys), suhteet lapsuudenperheen jäseniin, ystävyyssuhteiden rooli ja merkitys sekä työ ja yhteiskuntaan kuuluminen. Ryhmäläiset voivat ehdottaa myös muita aiheita yhdessä pohdittavaksi.

Ryhmä on tarkoitettu noin 30–39-vuotiaille, ja siihen otetaan enintään 8 osallistujaa. Ryhmä kokoontuu Kirjakahvilassa lauantaisin yhteensä seitsemän kertaa: 12.9., 26.9., 10.10., 24.10., 31.10., 7.11. ja 21.11. Kokoontumisaika on klo 14-16, paitsi viimeisellä kerralla klo 19-21.

On toivottavaa, että osallistujat sitoutuvat käymään ryhmässä loppuun saakka (yksittäiset poissaolot ovat toki mahdollisia).

Ryhmän ohjaajana toimii VTM, kirjallisuusterapiaohjaaja Mari Kuukkanen. Ilmoittautumiset osoitteeseen etunimi.sukunimi@kirjakahvila.org. Kerro viestissäsi lyhyesti itsestäsi ja miksi haluat ryhmään mukaan.

Uskoakseni tämä onkin yksi kirjallisuuden täysin korvaamattomista ja olennaisista tehtävistä: se auttaa meitä kommunikaatioon alueella, joka on kaikkein yksinäisintä meissä ja joka toisaalta liittää meidät kaikkein läheisimmin toisiimme.”

Simone de Beauvoir