Puoli maailmaa – marokkolaisten lasten valokuvia 4.5.–30.5.2009

Yhteisötaideprojekti Kameli toteutettiin kesällä 2008 Guercifin kaupungissa Marokossa. Kuukauden mittaiseen jaksoon kuului lapsille suunnattuja työpajoja, jotka järjestettiin yhteistyössä paikallisen koulun ja nuorisojärjestön kanssa.

Valokuvaajat Saara Huovinen ja Ulla Kudjoi toteuttivat valokuvatyöpajan, johon osallistui 14 iältään 8–12-vuotiasta lasta. Kaikille annettiin käyttöön Suomesta tuotu helppokäyttöinen filmipokkari, jolla sai kuvata itselleen tärkeitä aiheita. Osalle lapsista valokuvaaminen oli täysin uutta. Kuvia syntyi kotimiljööstä, perheestä, ystävistä, kotieläimistä ja luonnosta.

Kuvista ripustettiin lasten koululle pysyvä näyttely, johon jokainen valitsi mieluisimman kuvansa. Näyttelyn tavoite oli antaa lapsille kokemus kuulluksi ja nähdyksi tulemisesta ja antaa heille mahdollisuus tuoda itselle tärkeitä aiheita esille valokuvauksen keinoin. Puoli maailmaa -näyttely on Marokon näyttelyä laajempi ja sen kuvavalinnat ovat tehneet työpajan ohjaajat. Näyttely oli esillä Rantagalleriassa Oulussa lasten ja nuorten Vähäx valottaa -valokuvafestivaaleilla 10.01.09 – 22.02.09 ja on nyt nähtävillä Kirjakahvilassa Turussa.

Lisätietoja näyttelystä.