Pieni kahvila hakemistobisneksen uhrina

Kirjakahvila on vielä joululomalla, mutta kävimme tekemässä varastoinventaariota 4.1.2012, kahvilan ollessa suljettuna. Postin mukana oli tullut 28.12.2011 päivätty kirje Perintätoimisto Trustilta, jossa karhutaan Suomen Hakemistokeskuksen laskua, eräpäivällä 7.1.2012. Kätevästi viestin lähetysajankohta on sellainen, että monissa yrityksissä ollaan joululomilla, ja mekin olemme lomalla koko maksuajan.

Trust Perintätoimiston perintäkirje

Selvää on, että emme ole ostaneet minkäänlaisia palveluja Suomen Hakemistokeskukselta. Vaikea kuvitella, että kenellekään tulisi mieleenkään ostaa palveluja yritykseltä, jota googlatessa löytyy vain huijauskertomuksia. Tai että kukaan kuvittelisi, että jollakin hakemistolla olisi jotakin markkinoinnillista merkitystä.

Kahvilan raaka-aineostoista vastaa kahvilapäällikkö, mutta muuten osuuskunnan kaikki ostot menevät hallituksen kautta. Ainoankaan hallituksen kokouksen esityslistalla ei ole milloinkaan ollut esitystä Suomen Hakemistokeskuksen palveluiden ostamisesta.

Sitä paitsi, meillä ei oikein voi kuvitella olevan yhtään toimijaa, joka jättäisi huomauttamatta Kotuksen oikeinkirjoituslinjausten ja organisaatioissa vakiintuneiden käytäntöjen vastaisesti väliviivalla kirjoitetusta nimestä Kirja-Kahvila.

Muutamat muut näiltä yrityksiltä perusteettomia laskuja saaneet tahot kertovat saaneensa laskunsa mitätöityä ilman poliisin tai Kuluttajaviraston apua. Katsotaan, kuinka tässä casessa käy.

← Previous post

Next post →

15 Comments

 1. ismo

  eikö jokatapauksessa kannattaisi tehdä rikosilmoitus.

 2. Kuopijosta kajahtaa

  Trust Perinnästä hyvä arvostelu maaliskuulta 2011:
  http://www.fonecta.fi/tuotteet-ja-palvelut/Kuopio/1935155/Trust+Perint%C3%A4toimisto+Oy/reviews.html

  ”Trust Perintätoimisto perii aiheettomia Suomen Hakemistopalvelukeskuksen laskuja. Taitaa olla kyse samasta yrityksestä. Tilausvahvistuksen perusteella peruutettua tilausta peritään härskisti”

 3. Markus

  ”Sitä paitsi, meillä ei oikein voi kuvitella olevan yhtään toimijaa, joka ei jättäisi huomauttamatta Kotuksen oikeinkirjoituslinjausten ja organisaatioissa vakiintuneiden käytäntöjen vastaisesti väliviivalla kirjoitetusta nimestä Kirja-Kahvila.”

  Siis kaikki toimijat jättäisivät huomauttamatta?

  Mutta juu, rikollista toimintaa tämä laskuvedätys.

 4. hehe

  lisäpointtina mainittakoon että velan pääoma liian pieni suhteessa perintäkuluihin. Tuolla pääomalla pitäisi saada periä vain 20€ tms. finlexi auttaa.

 5. Tea Tonnov

  Perintätoimisto lähetti viestin:

  ”Toimeksianto asianumerolla 2190495 on lopetettu toimeksiantajamme Suomen Hakemistokeskuksen pyynnöstä.

  Voitte hävittää asianumerolla 2190495 lähettämämme maksumuistutuksen ja maksuvaatimuksen aiheettomina.”

 6. Sain tänään laskun Hakemistokeskus.fi tilauksesta jota en ole tehnyt. Kun soitin sinne mies vastasi ja sanoi, että meidän tiedot ovat olleet heidän hakemistossaan ilmaiseksi vuoden ja nyt tulee maksullisena tämä vuosi 2012. Sanoin että ensin pitäisi tulla vahvistus tilaukesta. Hän vastasi että se on tämä kyseinen kirje, jossa samalla on lasku ja että peruutus täytyy tehdä 7 vrk tilauksesta, joka on kuulemma ollut puhelinmyyjän soitto huhtikuun lopppupuolella. Siis minun olisi pitänyt perua tilaus 7vrk puhelinsoiton jälkeen. Hän sanoi että puhelut nauhoitetaan ja että hän tarkistaa puhelun sisällön. En ole tehnyt tietääkseni tilausta, joten sanoin että parasta että puhelun nauhoitus löytyy jonka sitten poliisi voi tarkistaa. Nyt tulee sitten perintätoimiston laskuja, eikös vain? Vuosia sitten oli samanlainen tapaus ja perintätoimiston laskuja tippui postiluukusta. Lopulta huijarit saatiin kiinni ja asista oli oikein lehdissä juttua. Teen rikosilmoituksen tästä, sillä en ole heidän kauttaan ilmoittelemassa. Kertokaa muutkin oletteko joutumassa samaan liemeen. Terv. Maija

 7. Anastasia

  Meille pienelle vähittäismyyntiyritykselle tulee vastaava lasku jo toinen vuosi peräkkäin. Viime vuonna tosiaan sain sen peruutettua seuraavalla tavalla: laitoin oikein asiallisen peruutusilmoituksen jossa viittasin lainsäädäntöön kirjattuna kirjeena niin että näin postin sivuilla seurantakoodin avulla kuka kuittasi sen. Btw tämä Hakemistokeskus kuten muutama muukin vastaava lafka kuuluvat Talent Software Oy:hyn joten valitukset täytyy osoittaa heille. Sitten tuli hyvityslasku. Tänä vuonna sitten taas sama juttu, taidan toimia samalla tavalla…

 8. Mikko

  Suomen Hakemistokeskus, Kuopio, lähettää laskuja tilaamattomista tuotteista / palveluista edelleen. Lasku päivätty 9.11.2012 ja lähetetty 12.11.2012 joten peruutusaikaa (7 vrk) ei jää juuri lainkaan. Lähetin peruutuksen s-postissa, mutta auttaakohan se.

 9. Tea Tonnov

  Huhhuh, jatkavatko ne tuota vieläkin? Lienee kannattavaa liiketoimintaa.

 10. Saana Rusi

  Kirjakahvilaa lähestyttiin uudelleen tästä firmasta! Tällä kertaa puhelimitse. Ovat kyllä sinnikkäitä.

 11. Sieltä soitellaan todella usein valitettavasti ja omia yrityksen tietoja ei poisteta, vaikka myyjiltä kuinka pyytää useaan otteeseen… eikun uudelleen vaan soitto tulee muutaman kuukauden päästä… ja taas väitetään, että ihan samalla tavalla ja samalla myyntispiikillä on oltu mukana viime vuonnakin… ja todellisuudessa ei ole oltu ikinä.. Vastaavaan on kerran erehdytty, mutta hakemistokeskukseen ei ikinä.. Eli ne siis tonkii yritysten tiedot jostain toiseta palvelimesta ja sitten soittelevat ja väittävät että on oltu mukana… Älkää ikinä erehtykö ottamaan palvelua, se on ihan täyttä huijausta!

 12. Satu

  Hei viimeisestä kommentista on jo aikaa mutta mitä tälle laskutus rumpalle kuuluu? Minulla sama tilanne ollut nyt vuoden. Soittivat ja pyysin sähköpostiin esittely kirjettä koska työni on sellainen etten voi keskittyä puheluun ja sähköpostit kerkeän illalla lukemaan. Postia ei kuulunut mutta laskuja alkoi sadella. Soitin etten ole tilannut mitään palvelua vaan odottanut sitä sähköpostia mutta sanoivat että posti on lähetetty ja et ole perunuut tilausta viikon sisällä joten tilaus on voimassa vuoden. Kysyinkin että mikä tilaus kun en ole tilannut mitään muttei auttanut. Olen nyt maksanut vuoden ”ei tilattua” palvelua mitä en ole ikinä aktivoinut. Nyt kun jätin laskun maksamatta erä päivänä ja sitten alkoi asia kaivelemaan maksoin sen kk myöhässä. Yksi muistutus tuli trust perintä toimistolta(sama kuin 16100 palvelu) maksamisen jälkeen tuli perintä kirje maksetusta laskusta ja perintä kuluja oli 112€ laskulle 137,67 joka tuntuu aika järisyttävältä korolta tuohon summaan nähden. Onko kukaan alkanut selvittämään tämän toimiston toimia? Olen mukana jos tälläinen on vireillä. Meitä pienyrittäjiä on näköjään hyvä vedättää ja kukaan ei siihen puutu. Aijemmin en ole tiennytkään että puheluun vastaaminen on jo tilaus vahvistus ja ennen olen kuvitellut että tilaaminen vahvistetaan jollain allekirjoituksella eikä päin vastoin.

 13. Ken T

  Talent software Oy on samaa firmaa kuin Suomen hakemistokeskus ja Trust perintä. Kuvio toimii niin että hakemistokeskus ”myy” merkinnän nettilistaan ja Trust sitten laskuttaa reippaalla otteella. Trust perintä on joutunut laajentamaan pikavippien kiellon jälkeen myös tälläiseen uuteen hakemistoihin perustuvaan liiketoimintaan.Pikavipeillä he elivät näemmä hyvin mutta tuo luettelobisnes ei taida mennä enää niin helposti läpi koska ihmiset osaavat jo puolustautua.

 14. Nyt ottaa päähän..taas tuli maksumuistutus Trus Perinnältä. Olen varmaan neljävuotta maksanut näitä Suomen hakemistokeskuksen laskuja vaikka en ole mielestäni tilannut mitään en ainakaan viimevuonna. Taas soitin asikaspalveluun ja sanoin että maksan vielä tämän kerran jos poistatte yritykseni listoilta. Lupasivat..en kyllä usko. Mitä pitäis tehdä?

 15. Lento

  Älkää hyvät ihmiset antako senttiäkään rahaa näille. Jokainen euro, josta luovutte, tekee toiminnasta aina vain kannattavampaa.

  Ilmoittakaa, että teillä ei ole velvollisuutta maksaa yhtään mitään, ellei palveluntarjoajalla ole antaa pitävää todistetta siitä, että jonkinlainen yksiselitteinen sopimus teidän (yrityksenne) ja palveluntarjoajan välillä on olemassa. Kertokaa konsultoineenne lakimiestä ja saaneenne tälle vahvistuksen.

  Suomessa ”pienen präntin” sopimukset eivät yleensä ole laillisia. Kyseessä on tällöin usein ns. ”kohtuuton ehto”, jollaisia sopimuksessa ei saa olla. Jos on syytä epäillä, etteivät molemmat osapuolet ole olleet allekirjoitushetkellä selvillä sopimuksen todellisesta sisällöstä, tämä on aika selkeästi kohtuutonta…