Artikkeli Turun Sanomat,  28.8.2002, Heli Nummila

Myyttejä ja mehiläisvahatöitä

Turun Sanomat
HELI NUMMILA

Taidehistoriaa opiskeleva Riina Tiainen on ammentanut myyteistä aiheita maalauksiinsa, jotka ovat vielä muutaman päivän ajan esillä Kirjakahvilassa. Maalaukset ovat muotoutuneet tarinoiden kautta, hahmoina ovat mm. karhu, joutsen ja hirvet.

Näyttelyssä on mukana myös sekatekniikkatyö Sudenmaito, joka yhdistelee materiaaleja tapettiliisteristä Lofoottien hiekkaan. Nimensä työ on saanut samannimiseltä limasieneltä

TS/Laura Tättilä
”Se (Sudenmaito) voi jopa hajaantua osiin, puristautua esimerkiksi siivilän läpi, sulautua takaisin yhteen ja jatkaa matkaansa”, kertoo työn alla oleva aanelonen.Kirjakahvilan ikkunalaudalla on Tiaisen mehiläisvahasta tehtyjä naamioita, joiden nimet ovat Freudilaiset yliminät 1, 2, 3 ja 4. Mehiläisvahan Tiainen löysi sattumalta, mutta innostui siitä. Vesihauteessa pehmitetytä vahaa on helppo muokata. Kun se kovettuu, se kuultaa läpi kuin meripihka.Tiainen ei ole opiskellut kuvataiteita, mutta toimii pienten lasten tuntiopettajana Lasten ja nuorten kuvataidekoulussa. Kirjakahvilan näyttely on hänen ensimmäinen oma näyttelynsä.

– Kolmiulotteisuus on vierasta, seuraavaksi kokeilen erilaisia pintoja, Tiainen suunnittelee.

Tarinat teosten takana ovat Tiaiselle tärkeitä, siksi jokaiseen työhön liittyy selostus sen takana olevasta myytistä.

Riina Tiainen: Myyttejä – Maalauksia ja mehiläisvahatöitä, Kirjakahvilassa (Brinkkala, Vanha Suurtori) 30.8. asti.