burleskikerho

Kirjakahvila <3 Burleskikerho

Jäykiksi ja totisiksi parjatut suomalaiset ovat viime vuosina antautuneet karnevalistisen burleski-ilmiön vietäväksi. Burleski ja erityisesti sen nouseminen marginaalista supersuosituksi viihdetaiteeksi herättää monia kysymyksiä, ristiriitoja, kummastusta ja myös kärkeviä kommentteja puolesta ja vastaan. Mistä tässä koreassa ja kimaltelevassa kulttuurissa oikeastaan on kyse ja mikä ihme saa miehet, naiset ja kaikki siltä väliltä riisuutumaan lavalla yleisön hurratessa äänensä käheäksi?

Turku Burlesquen ihanan hörhö Burleskikerho starttaa Kirjakahvilassa ma 29.3. klo 19! Kerho kokoontuu keväällä neljä kertaa, maanantaisin kerran kuussa. Kaikki ihmettelijät, epäilijät ja intoilijat ovat tervetulleita tutustumaan!

Kevätsarjassa käydään teoreettisemmalla tasolla kuvien, kirjojen, elokuvien, filmiotosten ja keskustelun kautta läpi burleskin taustoja, maailmaa ja eri ilmenemismuotoja. Kerhotätinä häärii ihana Kiki Hawaiji, joka myös kutsuu kerhoon yllätysvierailijoita eri aihepiirien mukaan.

KEVÄÄN OHJELMISTO:
ma 29.3.2010 DEEP DIVE: Sukellus burleskin historiaan, ilmiön juuriin ja kulta-aikaan!

Lydia Thompsonin ristiinpukeutuneet nilkanvilauttajat ja eksoottinen Little Egypt Chigacon maailmannäyttelyssä 1800-luvun lopulla ja muutamaa vuosikymmentä myöhemmin Lili St. Cyr vaahtokylpyineen ja veitsenterävä Gypsy Rose Lee olivat aikansa hämmästeltyjä ja ihailtuja tähtiä, joiden rohkeus ja esimerkki ovat kantaneet nykypäivään saakka.

ma 26.4.2010 EXTRAVAGANZA: Neoburleskin koko kirjo queeristä guerillaan.

1990-luvun lopulla Amerikassa nousi burleskin uusi aalto, jonka kantavina voimina olivat eri alojen taiteilijat kuten Julie Atlas Muz, Michelle Carr, Dirty Martini ja World Famous *BOB*. Neoburleskiesiintyjät kunnioittavat perinteitä yhdistellen niihin villisti ja vapaasti aineksia mm. dragista, sirkuksesta, friikkishowsta, stand up -komiikasta sekä performanssi- ja esitystaiteesta.

ma 24.5.2010 TABOO: Sukupuoli ja seksuaalisuus lavalla?

Miten eri alojen taiteilijat kokevat sukupuolen ja seksuaalisuuden lavalla – tilanteessa, jossa keholla ja sukupuolella ja näiden esittämisellä on korostunut rooli? Mm. burlesque, drag ja striptease.

ma 21.6.2010 ONE-TWO-THREE: Burleskiworkshop kieli poskella, pilke silmäkulmassa!

Kerhoilloissa on mukana kotimaisia burleskitähtiä, taiteilijoita ja eri alojen ammattilaisia.

Tervetuloa epäilemään, ihmettelemään ja intoilemaan!

Yhteistyössä Turku Burlesque ja Kirjakahvila.