Yhteiskunnallinen muutos ei aina ole vallankumouksia, mielenosoituksia tai mitään kovin näyttävää – muutos voi pukeutua myös uraauurtavan, hämmästyttävän tai jopa häkellyttävän tai pahennusta herättävän kirjallisuuden kaapuun. Lauantaina 18.5.2013 kutsummekin kaikki kirjoista, lukemisesta tai yhteiskunnallisesta keskustelusta kiinnostuneet kuulemaan kiinnostavia ja ravistelevia puheenvuoroja kirjan roolista yhteiskunnallisena vaikuttajana.

Päivän mittaan kysymme muun muassa miten kaunokirjallisuuden keinoin voidaan muovata tai uusintaa käsityksiä sukupuolesta tai seksuaalisuudesta? Tai mistä ylipäätään uskalletaan tai voidaan kirjoittaa? Ja mitä on taiteen demokratia? Ja voiko kirjallisuudella pelastaa maailman?

Tapahtuman luennot ovat keveitä, aiheiltaan kiinnostavia tilaisuuksia, joihin yleisöllä on mahdollisuus osallistua keskustelemalla ja kyselemällä. Kirjallisuuspäivä huipentuu Kirjakahvilan iltaklubiin, jolla kuullaan musiikkia, elävää sanataidetta ja lukudraamaa ja päästetään myös yleisö ääneen runokaraokessa!

Kirja irti! on Turun Kirjakahvilan, Kirjan talon, Kammio ry:n ja Prometheus ry:n koordinoima mielenkiintoinen kirjallisuustapahtuma, joka osoittaa, että kirjallisuudenkin ympärille voi järjestää festarit. Kirja irti! on muutakin kuin kirjamyyntiä ja kirjailijahaastatteluja – se on ulkoilmafestivaali, musiikki- ja runoesityksiä, seminaariohjelmaa, luentoja, verkostoitumista ja tietysti kirjoja!

Tapahtuma on maksuton ja avoin kaikille.

Ohjelma ja lisätietoja: http://www.kirjakahvila.org/kirjairti