DEAD KEYS

Dead Keys on turkulainen instrumentaalimusiikkia soittava yhtye, joka sai nykyisen muotonsa vuonna 2008. Ryhmä tekee kappaleensa yhdessä, hitaasti ja jonkinlaisella jumalakompleksilla, kun improvisoidusta kaaoksesta luodaan järjestystä ja rakennetta. ”Chaplinin poika” -elokuvan livesäestyksessä yhtye menee toiseen suuntaan: kappaleet leikataan paloiksi, ja valmiit rakenteet avataan pienelle improvisaatiolle.

Ääninäytteitä: http://www.soundcloud.com/deadkeys
MySpace: http://www.myspace.com/deadkeys
Facebook: http://www.facebook.com/deadkeys

E-MUSIKGRUPPE LUX OHR (kosmische Musik)

E-Musikgruppe Lux Ohr kiinnittyy saksalaiseen sähköisen musiikin traditioon jo tyylikuvauksestaan ”kosmische Musik aus Finnland” lähtien. Tämä sähkökvartetti on suomalaisten musiikkiklubien ohella kolunnut myös muun muassa Sibelius-museon ja Turun kaupunginkirjaston kaltaisia hieman erilaisia ääniympäristöjä. Samaan tapaan Turun pimenevä yö herkistänee kuulijoiden aistit yhtyeen hypnoottisen ambientin ja avaruusrockin taajuuksille Brinkkalan pihan historiallisessa miljöössä. Yhtyeen jäsenten musiikillinen tausta kattaa niinkin erilaisia kokoonpanoja kuin Dystopia, Corporate 09, Orne, Reverend Bizarre, Selfish ja Forca Macabra.

MySpace: http://www.myspace.com/luxohrkult

KOELSE (hardwarecore/experimental/power electronics)

Helsingissä päämajaansa pitävä kokeellisen elektroniikan seura Koelse, johon kuuluu kymmenkunta tekniikan ammattilaista ja harrastajaa, on saavuttanut mainetta omintakeisella ja ennakkoluulottomalla lähestymistavallaan sähkötekniikkaan ja sen käyttöön taiteen ilmaisukeinona. Tämä erikoiseen ja kierrätettyyn audiotekniikkaan keskittynyt ryhmä rakentaa soivia koneita elektroniikkaromusta. Mikä tahansa ääntä tuottava laite kuten vanha kodinelektroniikka tai vaikka yksinkertainen paristokäyttöinen lelu on koelselaisille mahdollinen soitin. Tarkoituksiin sopivat, kirpputoreiltakin löydetyt, laitteet puretaan, jonka jälkeen laitteen toimintaa muokataan eli bendataan lisäämällä siihen uusia komponentteja tai kytkemällä vanhoja uudella tavalla. Kokeellisen kierrätyksen ja kestävän kehityksen lisäksi seura vannoo siis itse tekemisen nimeen.

Nettisivut: http://www.koelse.org
Facebook: http://www.facebook.com/pages/Association-of-experimental-electronics-Kokeellisen-Elektroniikan-Seura/8911990990

PUSH BUTTON MUSIC (electronic indie)

Antti Alangon ja Saara Suomelan muodostama Push Button Music on vielä melko tuntematon yhtye, mutta se on jo ehtinyt keikkailla Turun lisäksi myös Helsingissä, Joensuussa, Salossa ja Tampereella. Push Button Music aloitti toimintansa keväällä 2007 Alangon aiemman yhtyeen L’go Pistoolin toiminnan hiivuttua. Siirtymä L’go Pistoolista Push Button Musiciksi ei ollut Alangolle mitenkään dramaattinen vaan ajoittain hieman liiankin rauhallinen. Koska kummankaan yhtyeen toiminnalle ei ole ollut ulkoista painetta, on mukavampaa keskittyä vaivattomampaan tekemiseen täysin omilla ehdoilla.

Push Button Musicin kappaleet saavat pitkän elinkaarensa aikana monia muotoja. Yhtyeen musiikissa yhdistyy useita elementtejä, ja raja popin ja marginaalin välillä hämärtyy. Instrumentaalisen konemusiikkinsa yhtye rakentaan keikoilla erilaisista osista, joita soittajat voivat yhdistellä tilan ja tunnelman mukaan.

Yhtyeen vuonna 2008 julkaistu debyyttilevy ”By Numbers” saa tänä vuonna jatkoa, kun yhtye nauhoittaa kesän aikana uutta julkaisuaan.

Ääninäytteitä: http://soundcloud.com/push-button-music
Facebook: http://www.facebook.com/pushbuttonmusic

VALOVOIMA (experimental/breakbeat)

Valovoiman musiikillinen skaala vaihtelee ambientista triphopiin ja breakbeatista hardcoreteknoon. Taiteiden yönä tämä turkulainen elektronisen musiikin sooloartisti maalailee äänimaisemia eri tyylilajien rajamailla pitäytymättä niistä yhdessäkään.

Nettisivut ja ääninäytteitä: http://valovoima.kovaydin.net