Kirjakahvilan sunnuntaielokuvien sarjan kevätkausi 2012 muodostuu kuukausittain vaihtuvista teemoista: tammikuussa pohdiskellaan yhteiskunnallisten elokuvien esiin nostamia kysymyksiä, helmikuussa vetistellään ja jännitetään erilaisten rakastavaisten elämänkohtaloiden parissa, maaliskuussa ihmetellään omalaatuisten elokuvien kirjoa, huhtikuussa luodaan katse tulevaisuuteen ja toukokuussa tutustutaan sarjakuvaelokuvan ihmeelliseen maailmaan.

Näytökset alkavat klo 14 ja niihin on vapaa pääsy. Paikalle kannattaa kuitenkin saapua jo hyvissä ajoin ennen elokuvanäytöstä, sillä sunnuntaisinhan nautitaan elokuvien ohella myös Kirjakahvilan suositusta vegaanibrunssista (ks. brunssikauden avausmenu Facebookissa).

Elokuvasarja käynnistyy ranskalaisen uuden aallon kärkinimen Jean-Luc Godardin kulutusyhteiskuntaa ja porvarillisuutta kritisoivalla mustalla komedialla vuodelta 1967. Elokuvassa porvarillisen avioparin matka maaseudulle muuttuu painajaismaiseksi onnettomuuksien, terrorismin ja vallankumouksen kollaasiksi, jossa ei vältytä kannibalismiltakaan.

Elokuva merkitsi Godardin uran narratiivisen ja elokuvallisen kauden loppua ja ennakoi ohjaajan vallankumouksellista kautta, jonka aikana tämä julisti suuren osan elokuvan historiaa porvarilliseksi ja täten arvottomaksi.

Tervetuloa politisoitumaan!