Turun Kirjakahvilassa uppoudutaan kolmena perättäisenä iltana romantiikan pyörteisiin, kun kahvilan valtaa Siirappisarja 3.-5.11. Keskustelusarjassa puhutaan romantiikasta, romansseista ja suurista tunteista niin kirjallisuuden, median kuin sarjakuvankin näkökulmista.

Sarja käynnistyy maanantaina 3.11. kello 19. Keskustelun seremoniamestareina toimivat informaatikko Merja Marjamäki ja kirjailija Kirsti Ellilä. Marjamäki pohtii, miten uudessa nuorten kirjallisuudessa kuvataan rakkautta ja Ellillä puolestaan kertoo ratkaisuista omassa romaanituotannossaan.

Tiistaina 4.11. vuoron saavat kirjallisuudentutkijat Johanna Matero ja Lotta Kähkönen aiheenaan rodun ja romanssin problemaattiset suhteet kirjallisuudessa. Tutkijat pohtivat muun muassa, pitäisikö romanssi ei-länsimaalaisen tarinaperinteen yhteydessä määritellä uudelleen. Lisäksi käsitellään rotujen välisten romanssien merkitystä valkoisen naisen identiteettitarinoissa.

Siirappisarjan päättävät keskiviikkona 5.11. suuret tunteet mediassa ja sarjakuvassa. Mediatutkija Veijo Hietala pohtii tunteiden korostunutta merkitystä medioissa ja sarjakuvataiteilija Juba Tuomola tarkastelee sanomalehtisarjakuvaa tunnelajina.

Keskustelut alkavat joka ilta klo 19. Tervetuloa mukaan kuuntelemaan ja keskustelemaan!

Lisätietoja Veera Vähämaalta, etunimi.sukunimi@kirjakahvila.org, puh. 050 540 6061.