Eräs kahvilakävijä sanoi tässä taannoin että Kirjakahvila muistutti häntä jotenkin berliiniläisestä kahvilatarjonnasta. Tiedä sitten mitä kaikkia mielikuvia berliiniläisyyteen tässä yhteydessä kuului, mutta ainakin tietynlainen kiireetön, eurooppalainen kahvilakulttuuri täällä kukoistaa!  Kiireetöntä oleskelua varten Kirjakahvilaan on koottu myös melkoisen kattava lukulehtihylly: päivälehtien (Helsingin Sanomat & Turun Sanomat) lisäksi hyllyiltä löytyy valikoima kiinnostavia aikakauslehtiä ja pienjulkaisuja.

Kirjallisuudesta kiinnostuneet pääsevät selailemaan uunituoreita Parnassoa ja Kirjastolehteä, ja onpa meillä aika hyvä kokoelma vanhoja Lumooja-lehtiäkin. Muihin taiteenaloihin voi tutustua Teatteri & Tanssi– tai Kamera-lehtien kautta. Lukuhyllyyn on tilattu myös filosofinen aikakauslehti niin & näin, feministinen aikakauslehti Tulva, vegetaristinen aikakauslehti Vegaia ja anarkistinen aikakauslehti Väärinajattelija. Ja aivan äskettäin olemme tilanneet myös Le Monde Diplomatiquen, Perusteen sekä brittiläisen monitieteisen Anarchist Studies -julkaisun!

Lukuhyllyn zinevalikoimassa on muun muassa Toinen Vaihtoehto ja Kirjakahvilan oma Pultti-zine. Eteisen ilmaisjakeluosastolta löytyy ainakin Voima, NHL, Sivari&TotaaliSixDegrees, Tylkkäri ja Sue.

Eikä tässä edes ole edes kaikki, irtonumeroina kun on vielä vaikka minkä verran luettavaa musiikista queerkulttuuriin ja skeittauksesta tieteellisiin julkaisuihin – 1980-luvun Sinä & Minä -klassikoita unohtamatta!

Tule tutustumaan!