Kirjakahvila ja Turun elokuvakerho järjestävät loppukesän perinteiset ulkoilmaelokuvanäytökset elo- ja syyskuussa. Kolmen kovan elokuvan sarja sisältää tyylitajuista kauhua, neuvostoliittolaista arthouse-scifiä sekä Tarantino-suosikin. Ensimmäisenä vuorossa on legendaarisen Mario Bavan klassikko Blood and Black Lace, jota pidetään niin italialaisten Giallo (psykologisia murhamysteerejä) -elokuvien kuin Pohjois-Amerikkalaisten slasher (teiniteurastus) -elokuvien aloituksena.

Blood and Black Lace

Blood and Black Lace

Kauhuelokuvan suurimpana visuaalisena nerona tunnetun Bavan elokuva vilisee värejä, mielenkiintoista kameratyöskentelyä ja shokkitehosteita. Hämäräpuuhiin sekaantuneessa muotitalossa nuoria naisia väijyy kasvoton, nahkahanskainen murhaaja, ja uhreja tuntuu tippuvan kuin kärpäsiä kesällä. Mukana myös kulttistara Cameron Mitchell (The Toolbox Murders, Samurain Kosto)!

”Blood and Black Lace on parasta Bavaa”
– Lauri Lehtinen (Gorehound 1/1991)

Esitykseen on vapaa pääsy. Tapahtuman juontaa Mies Mikkonen.

Vilun ja kauhun väreitä varten kannattaa varata sopivasti lämmintä vaatetta mukaan. Sateen sattuessa esitys siirretään sisätiloihin.

Ulkoilmanäytös I/III:

Keskiviikkona 18.8.10 klo 21:00
BLOOD AND BLACK LACE
(Sei donne per l’assassino, 1964, 16 mm, 90 min. K15, englanninkiel., ei tekstitystä. Suomessa esitetty myös nimellä Himotappaja.)
ohjaus: Mario Bava, pääosissa: Eva Bartok, Cameron Mitchell, Thomas Reiner

Tervetuloa!

 

Blood and Black Lace

Blood and Black Lace

Sarjan muut esitykset:
ke 25.8.10 klo 21:00 Kuolleen miehen kirjeet (Konstantin Lopushanski, Neuvostoliitto 1986, 88min).
ke 1.9.10 klo 21:00 Dirty Mary Crazy Larry (John Hough, USA 1974, 93min).