'Vampyr' (1)

Kirjakahvilan ja Kinokoplan Taiteiden yötä 2014 vietetään melankolisissa ellei peräti pelonsekaisissa tunnelmissa. Iltamissa kuullaan tummasävyistä folkmusiikkia laidasta laitaan ja nähdään ”Vampyr”-kauhuelokuvaklassikko vuodelta 1932 tilanteeseen sopivalla livesäestyksellä varustettuna.

Ei pääsymaksua, ei ikärajaa.
Fb: https://www.facebook.com/events/314931572013553

PELKKÄ VÄLIVIIVA -DUO
https://soundcloud.com/tamtammanman/sets/pelkk-v-liviiva
http://www.nrgm.fi/artikkelit/osa-36-pelkka-valiviiva
”Kun Sur-rurista ottaa pois kaikki jäsenet paitsi laulaja-lyyrikko Vilu Vuorenmaan, jää jäljelle pelkkä väliviiva ja raukeana vellovaa sekä naivistista lo-fi-folkia.” Yleensä soolona esiintyvä Pelkkä väliviiva saapuu Brinkkalan pihaan duo-kokoonpanossaan, jossa rumpuja soittaa Jarno Alho.

KIMI KÄRKI & FRIENDS
http://www.desibeli.net/juttu/2673
Soolouralle lähteneen Kimi Kärjen bändihistoria rakentuu niinkin erilaisista kokoonpanoista kuin Reverend Bizarre, Uhrijuhla, E-Musikgruppe Lux Ohr ja Orne. Brinkkalan pihan keikalla Kärjen seuraan liittyvät Svart Recordsin julkaisemalla ”Bone of My Bones” -debyyttilevyllä esiintyneet Pirita Känkänen, Anna-Elena Pääkkölä ja John Richardson.

TIENHAARA
https://soundcloud.com/tienhaara
https://www.facebook.com/pages/Tienhaara/194481477256385
”Sieltä täältä murtunutta laulelmaa” esittävä Tienhaara on laulaja-lauluntekijä, jota innoittavat matkakertomukset, rivien välit, ydinonnettomuudet ja toisaalta ydinonni. Piano on ystävä, kuten myös Brinkkalan pihan keikalla Tienhaaran seuraksi lavalle nouseva kuvanveistäjä-muusikko Timo O. Nenonen.

RIKU-PEKKA KELLOKOSKI
http://music.toinenkasi.com/
https://www.facebook.com/rikupekkamusic
Modernia kantelemusiikkia säveltävä ja esittävä Riku-Pekka Kellokoski yhdistää teoksissaan koneistokanteleen sointiin live-elektroniikkaa, looppeja, elokuvallisia elementtejä ja minimalismia. Taiteiden yönä kellon lyödessä kaksitoista Kellokoski säestää ”Vampyr”-elokuvanäytöksen.

VAMPYR – DER TRAUM DES ALLAN GREY (ohj. Carl Theodor Dreyer, Saksa/Ranska 1932, 83 min)
http://celluloidwickerman.com/2012/06/24/vampyr-carl-t-dreyer-1932/
Tanskalaisen mestariohjaaja Carl Th. Dreyerin hidastempoinen klassikko on yksi omalaatuisimmista ja mielenkiintoisimmista koskaan tehdyistä kauhuelokuvista. Unenomaisissa tiloissa etenevä kokeellinen ohjaustyö onkin vaikuttanut suuresti kauhuelokuvagenren kuvastoon. ”Vampyrin” tapahtumat sijoittuvat pieneen ranskalaiskylään, jonne saapuu paholaisen palvontaa ja vampirismia tutkivat nuorukainen. Hän asettuu paikalliseen majataloon ja vaistoaa, ettei kylässä ole kaikki aivan kohdallaan. Alun perin mykäksi tarkoitettuun elokuvaan lisättiin tuotantovaiheessa muutama puhekohtaus, mutta Brinkkalan pihan näytöksessä elokuva esitetään mykkänä Riku-Pekka Kellokosken livesäestyksellä.

Yhteistyössä: Turun museokeskus (Brinkkalan piha), Turun Suurtorin keskiaika ry (pihakalusteet) ja Fredrik Sandström (projektori).