Vallankumous, kirjan tulevaisuus

Kirjallisuusfestivaali Kirja irti! päivätapahtuma klo 12–17, iltaklubi klo 19-02

Ohjelma: www.kirjakahvila.org/kirjairti

Järjestyksessään viides pienfestivaali Kirja irti! kutsuu kaikki kirjoista, lukemisesta ja keskustelusta kiinnostuneet viettämään kiinnostavaa kirjallisuuspäivää Turun historialliseen keskustaan, Brinkkalan sisäpihalle.

Päivän mittaan keskustellaan ainakin kaunokirjallisuuden tulevaisuudesta, kustantamisesta poliittisena tekona ja siitä, mikä pitää kirjan elinvoimaisena, kuullaan kirjailijahaastatteluja, bassomusiikkia ja yhteiskunnallista runoa.

Lisäksi päivällä nähdään Kirjakahvilan tiloissa JP Sipilän kuratoima videoruno-screening sekä Viro-keskuksen konsuligalleriassa tasatunnein kaksi kieleen ja identiteettin liittyvää dokumenttia: Marleena Lehtimaan Muistot eivät unohda (19min) ja Eveliina Pasasen Kevään laulu (6min).

Siivouspäivän kunniaksi pidetään myös kulttuurikirppis, johon halukkaat voivat tuoda esimerkiksi kirjoja ja musiikkia myytäväksi. Päivän ajan on käynnissä Prometheus ja Muusa ry:n kokeellinen runotyöpaja.

Päivä huipentuu Kirjakahvilan iltaklubille, jossa kuullaan runoja ja musiikkia. Lavalla kulttuurilehti Astran järjesämä Poetry Slam sekä Barry Andrewsin disko.

Kirja irti! on osuuskunta Turun Kirjakahvilan, Kirjan talon, Kammio ry:n, Muusa ry:n ja Prometheus ry:n koordinoima mielenkiintoinen kirjallisuustapahtuma, joka osoittaa, että kirjallisuudenkin ympärille voi järjestää festarit. Kirja irti! on muutakin kuin kirjailijahaastatteluja – se on ulkoilmafestivaali, musiikki- ja runoesityksiä, paneelikeskusteluja, verkostoitumista ja tietysti kirjoja!

Tapahtuma on maksuton, tervetuloa!

kirja irti juliste 2015