keskiaikalukupiiri

Helvetistä karanneita hirviöitä, universaalia vessahuumoria ja täysin yli vedettyä machoilua – tätä kaikkea ja muita keskiaikaisia kirjallisuuselämyksiä tarjoilee joulukuussa aloittava keskiaikaisen kirjallisuuden lukupiiri! Tervetuloa mukaan!

Lukupiirin ensimmäinen kirja on Canterburyn tarinat. Lukupiirin vetäjä kuvailee teosta blogissaan Saagoja ja tikku-ukkoja näin :”Kyseessä on Geoffrey Chaucerin vuonna 1386 kirjoittama keskiajan englantilaisen kirjallisuuden merkkiteos. Kirja koostuu 24 lyhyestä novellista, joita yhdistää taustatarina. Tässä kehyskertomuksessa sekalainen joukko pyhiinvaeltajia on matkalla Canterburyn pyhimyshaudalle, kuka mistäkin syystä. He kohtaavat toisensa eräässä lontoolaisessa baarissa, jossa he päättävät lyöttäytyä yhteen. Tehdäkseen matkastaan rattoisamman he sopivat viihdyttävänsä toisiaan tarinankerrontakilpailulla. Joka päivä yksi matkaajista kertoo tarinan. Lopuksi yksi heistä on tarkoitus valita voittajaksi, jota sitten juhlistettaisiin samaisessa lontoolaisbaarissa. Valitettavasti kirjaa ei koskaan kirjoitettu aivan loppuun saakka, joten kehyskertomus jää kirjan päättyessäkin vähän keskeneräiseksi.”

Ensimmäisellä tapaamiskerralla on tarkoitus myös päättää lukupiirin tuleva lukemisto. Jos olet aina halunnut lukea jonkin tietyn keskiaikaisen teoksen (vaikka Rolandin laulun, Edda-tekstejä tai Danten Jumalaisen näytelmän) ja haluat keskustella näistä muiden kanssa, tule ihmeessä mukaan!

Lukupiirin facebook-tapahtumaan pääset kätevästi tästä linkistä.