Kahvila

Kirjakahvila on avoinna arkisin klo 12-18.

Lisäksi iltaisin ja viikonloppuisin on usein erilaisia pääsymaksuttomia tapahtumia (ks. kalenterimme).

Kahvilatarjonta

Kahvilassa on tarjolla suolaisia ja makeita leivonnaisia, jotka teemme itse omassa keittiössämme. Kaikki leivonnaisemme ovat vegaanisia, ja tarjolla on aina myös vähintään yksi gluteeniton tuote. Kahvilassa on tarjolla reilua luomuteetä ja meksikolaisten pienviljelijöiden osuuskunnilta suoraan ostettua Café Caracol -kahvia, jota voit ostaa myös kotiisi.  Kirjakahvilassa on c-anniskeluoikeudet.

Tilavuokraus ja tilauskahvitukset

Aukioloaikojemme ulkopuolella Kirjakahvilaa on mahdollista vuokrata yksityistilaisuuksiin. Tilavuokra on 30 euroa tunnilta arkisin ennen klo 22 ja 50 euroa tunnilta arkisin klo 22 jälkeen ja viikonloppuisin. Voit myös pyytää räätälöityä tarjousta.

Yksityistilaisuuksiin voi tilata meiltä myös tarjoilun. Pyydämme ottamaan huomioon, että Kirjakahvilassa pidettäviä yksityistilaisuuksia koskevat samat säännöt kuin muissakin anniskelutiloissa: Kirjakahvilaan ei saa missään tapauksessa tuoda omia alkoholijuomia. Lisäksi Kirjakahvilan keittiössä saa valmistaa ja käsitellä vain vegaanista ruokaa. Kahvilan puolella saa omista säilytysastioista tarjoilla lakto-ovo-vegetaristisia ruokia. Lihaa (mukaan lukien kanaa ja kalaa) Kirjakahvilassa ei saa tarjoilla.

Jos olet kiinnostunut vuokraamaan tilojamme, ota yhteys osuuskuntasihteeri Auri Sipilään (info ät kirjakahvila.org).

Kahvila ottaa vastaan myös tilauskahvituksia sekä pienimuotoisia myyntikeikko­ja esimerkiksi kahvilan läheisyyteen sijoittuviin tapahtumiin. Ota yhteys leipurimme sähköpostitse osoitteella tilauskahvitukset ät kirjakahvila.org  ja kerro toiveistasi. Puhelimitse tavoitat leipurin varmimmin arkiaamuisin klo 9–11 numerosta 02-469 1396.

 

Kirjakahvilan esteettömyys  

Piha

Kahvila sijaitsee Brinkkalan sisäpihalla, johon on kaksi käyntiä: toinen Vanhan Suurtorin ja toinen Hämeenkadun puolelta. Sisäpiha on päällystetty mukulakivillä ja hiekoitettu talvisin.

Saapuminen Vanhan Suurtorin puolelta: kulku porttikäytävän läpi, noin 30 m mukulakiveystä kahvilan ovelle. Saapuminen Hämeenkadun puolelta sisäpihalle: noin 50 m alaspäin viettävää hiekkatietä, jonka jälkeen mukulakiveystä 30 m ennen Kirjakahvilan ovea. Ulko-ovella on yksi porrasaskelma (korkeus 15 cm) ja oviaukon maksimileveys on 108 cm kun molemmat pariovet avataan.

Sisätilat

Kirjakahvilan kynnykset ovat porrastettuja ja 3,5-4,5 cm korkeita. Kynnyksiä on kaikissa oviaukoissa. Kahvilan helppokulkuisin huone sijaitsee ulko-ovea vastapäätä ja sen oviaukko on 84 cm leveä.

Kahvilan tuotteiden myyntitila sijaitsee ulko-ovelta katsoen vasemmassa huoneessa. Sisäänkäynti myyntitilaan on 86 cm leveä ja sen yhteydessä on kaksi porrasta (8 ja 13 cm). Myyntitilasta on käynti kahteen muuhun tarjoiluhuoneeseen. Toisen tarjoiluhuoneen sisäänkäynnin yhteydessä on kynnyksen lisäksi yksi porrasaskelma (9 cm).

WC

Kahvilan wc:t ovat unisex-vessoja, joista toisessa on hoitopöytä. Molempien wc:iden oviaukot ovat 65 cm leveitä.

Opaskoirat  

Eläimet ovat ensisijaisesti tervetulleita vain ulko-ovea vastapäätä sijaitsevaan huoneeseen, mutta tarvittaessa myös muualle.

cupcake