Kirjakahvilan joulukuun näyttelynä

Matador Gigante: Spontaani on terve (maalauksia)
7.12.-19.12.2010

Taiteilijan sanoin:

”Rakastan viisastua, mutta en koe viisastuakseni, vaan kokeakseni. Näin kokemuksen luonne on spontaani. Enhän voi mennä ulos ja pyrkiä viisastumaan.

Silloin menisin ulos miettimään mitä viisaat tekevät. Enkä voi kävellä ja pyrkiä rakastumaan, koska silloin miettisin miten rakastua, enkä näkisi kaikkea mitä rakastan. Siksi minulla ei ole enää esittää itselleni kysymystä mitä tänään tekisin, maalaisin, tai pitäisikö minun tehdä aivan jotain muuta ja miettiä mitä se voisi olla. Toki joskus aika kului siihen, että pitelin pensseliä kädessäni ja mietin kaikkia maailman vaihtoehtoja, joita voisin mahdollisesti toteuttaa. Kysymysten aikakausi on nyt ohi, olen hiljaa ja maalaan. Voisin runoilla taulun olevan tuubissa ja minä vain puristan sen sieltä ulos.

Mietiskely on eräänlainen äärimmäisimmän ajatuksen valitsemisen oire, jolloin mietiskelijä pohtii äärimmäisintä, mutta ei koskaan tule saavuttamaan kuin hetken siitä.

Tuleehan hän luomaan äärimmäisen koettuaan siihen seuraavalla kerralla hieman lisää ja näin äärimmäisyys on taas hänen tavoittamattomissaan. Toisinajattelu, taas ei ole toisinajattelua, koska ajattelun vastakohta on olla ajattelematta. Siksi ajattelemalla ei voida saavuttaa mm. onnen, moraalin, rakkauden, kuoleman tai seksin luonnetta. Koska on aina ajateltava lisää, tai joku ajattelee väärin, mutta oikein olisi vain toiselle paremmin ja toiselle huonommin. Toivottavasti tämä näyttely saa ihmisiä lopettamaan, tai edes harkitsemaan ajattelun lopettamista ja keskustelu siirtyisi kokemusten jakamiseen siitä kuinka he sen aikovat tehdä, tai ovat tehneet. Spontaani on terve.”