Queer Beograd -kollektiivi: Selonteko ruohonjuuritason LGBT-aktivismin historiasta ja nykytilasta Serbiassa.
Julisteita ja valokuvia.

1.-30.4.2011

Kirjakahvilan huhtikuun näyttelynä, osana PERVO! PERVO! PERVO! -festivaalia, nähdään belgradilaisen Queer Beograd -ryhmän kokoama selonteko ruohonjuuritason LHBT-aktivismin lähihistoriasta ja nykytilasta Serbiassa. Näyttely kiertää parhaillaan Eurooppaa kollektiivin On Anti-Fascism and Direct Action -kirjan julkaisutilaisuuksien kanssa.

Kuva: queerbeograd.org

Underground-queerfestivaaleja, erilaisia performansseja ja Belgradin pride-marssiakin järjestämässä ollut Queer Beograd on saanut osansa niin uusnatsien kuin poliisivoimienkin pelottelusta ja väkivallasta.

Kollektiivin tavoitteena on nostaa esiin LGBT-ihmisten päivittäin kohtaamat ongelmat, se, että ihmisoikeuksia loukataan arjessa jatkuvasti. Ryhmä pyrkii toiminnallaan edistämään turvallisen tilan luomista. Tässä tilassa itsensä määrittely tai määrittelemättä jättäminen on jokaisen oma asia.

Kollektiivi tuottaa myös erilaisia julkaisuja. Niissä dokumentoidaan erilaisia performansseja ja toimintoja, joita kollektiivi on toteuttanut. Kirjakahvilassa nähtävä julistenäyttely on osa kollektiivin julkaisuja. Se dokumentoi kollektiivin järjestämää vuoden 2008 queerfestivaalia, joka joutui fasistisen Obraz-ryhmän hyökkäyksen kohteeksi.

Näyttely on myös osa On Anti-Fascism and Direct Action -kirjan julkaisutilaisuuksia:

On Anti-Fascism and Direct Action Tour 2011

Zrenjanin, Serbia (5th Balkan Anarchist Bookfair)
Toulouse, France (CRACH Festival)
Vienna, Austria (Cafe Gugg, in collaboration with MiGay and HOSI)
Ljubljana, Slovenia (Rdece Zore)
Zagreb, Croatia (6th Anarchist Bookfair)
Turku, Finland (Turku Book Café)
Athens, Greece (Queer Fest)
Santiago de Chile
Valparaiso, Chile
Berlin, Germany (Transgenialer CSD)
Berlin, Germany (Schwarzer Kanal)
London, UK
Manchester, UK
Istanbul, Turkey

*

PERVO! PERVO! PERVO!
Queer-elokuvan festivaali 15.-17.4.2011

Ensimmäistä kertaa järjestettävän festivaalin teemana on politiikka ja queerhistoria. Kolmipäiväiseen tapahtumaan sisältyy dokumentti- ja fiktioelokuvien näytösten ohella näyttelyitä, keskustelutilaisuuksia, kaupunkitilan vinouttava kävelykierros ja filmitähtiteemainen disko. Kaikkiin tilaisuuksiin on ilmainen sisäänpääsy. Lisätietoja lyhyesti täällä ja pidemmin tapahtuman omilla sivuilla.