Kirjakahvilan helmikuun näyttelynä

Uusi Tuuli ry. & Toinen Meksiko -kampanja – Oaxacalaista julistetaidetta
1.2.-28.2.2011

Näyttely tiedottaa Meksikon alkuperäiskansojen tilanteesta mm. valokuvien ja meksikolaisten kansalaisjärjestöjen julisteiden avulla.

Uusi Tuuli ry:n ja Toinen Meksiko -kampanjan järjestämä näyttely on osa Uusi Tuuli ry:n viestintähanketta Reilu kauppa, alkuperäiskansojen oikeudet ja demokratiapyrkimykset Meksikossa, joka kertoo Meksikon alkuperäiskansojen elinoloista ja kulttuureista, näihin kohdistuvista uhista sekä demokraattisempaa ja alkuperäiskansojen oikeuksia paremmin kunnioittavaa hallintoa vaativista kansanliikkeistä. Hankkeella halutaan innostaa suomalaisia tukemaan oikeuksiensa ja kulttuuriensa säilymisen puolesta toimivia alkuperäiskansaryhmiä.

Uusi Tuuli ry on solidaarista vaihtoa edistävä järjestö. Unelmanamme on luoda tasa-arvoiset ja ympäristöä kunnioittavat suhteet Pohjoisen ja Etelän välille. Näemme, että monet ongelmat juontuvat Pohjoisen elämäntavan ja maailmankatsomuksen vahingollisuudesta maapallon luonnon ja kulttuurien monimuotoisuudelle. Kritisoimme yksilökeskeistä kulutuskulttuuria  ja tarjoamme vaihtoehtona elämäntapaa, joka perustuu kiireettömyyteen, paikallisen tuotannon ja demokratian edistämiseen sekä aitoon kulttuurien väliseen vuorovaikutukseen.