Kirjakahvilan etuhuoneessa on esillä taiteilijakirjoja ja piirustuksia, joiden teemoissa näkyy muistamisen ja unohtumisen tematiikka. Kirjat ja muistaminen liittyvät yhteen: kirjoihin valikoidaan ja dokumentoidaan muistamisen arvoiset asiat, ja niistä tulee virallinen muisto. Kirjoista löytyy historia ja totuus, mutta kenen kirjoittamana?  Muistot ovat aina muistajan näkökulmasta, eivätkä ne ole ikuisia vaikka ne kuinka olisi kirjattu muistiin – kun muistaja katoaa, katoaa myös muistiinpanojen punainen lanka.

Toisessa huoneessa on esillä teossarja Kokonaisuudesta irrallisia yksittäisiä kohteita. Sen aiheena ovat Turun kaupunkimaisemasta kadonneet tai katoavat talot. Sarja on vuodelta 2007, mutta se on yhä ajankohtainen: Koulukadun ja Eerikinkadun kulman ns. Strandellin talojen kohtalo on taas käsittelyssä. Päätöstä odotetaan yhä, ja odottaessa talot rapistuvat koko ajan. Pian kysymys ratkaiseekin itse itsensä, kun huonokuntoisten talojen purkaminen on ainoa vaihtoehto.

Tonja Goldblatt on turkulainen kuvataiteilija. Hänen teoksensa aiheet liittyvät usein muistamiseen ja muistojen rakentamiseen, tekniikkoina piirustus, lasikaiverrus ja sekatekniikat.