leftovers
Left Overs on turkulainen roskamuotoilukollektiivi, joka venyttää muotoilun ja taidekäsityön rajoja kokeellisen ja revittelevän tekemisen kautta. Roskamuotoilunäyttelystä alkunsa saanut ryhmä järjestää muotoilun perinteistä kenttää kyseenalaistavaa toimintaa. Left Overs järjestää myös monenlaisia roskamuotoilun teemaan sopivia työpajoja ja muuta osallistavaa toimintaa.

Kirjakahvilaan olemme halunneet rakentaa kokonaisuuden, joka herättää miettimään materian yltäkylläisyyttä ja käsin taidolla tehdyn työn ainutlaatuisuutta. Kaikki näyttelyn teokset ovat yhdistelmiä modernista materiaalista ja perinteisestä menetelmästä, uutta kuvastoa ja vanhaa tuttua. Näyttely koostuu yksittäisistä teoksista, jotka punoutuvat tilaa hyväksi käyttäen yhtenäiseksi kokemukseksi ja keskustelunavaukseksi.

Kollektiivin perimmäisenä ajatuksena on alusta alkaen ollut käyttää teoksissa vain jäte- ja kierrätysmateriaalia ja näin on myös Kirjakahvilan näyttelyssä. Näyttelyn nimi, Perinteisen kontribuutio tekniseen, kuvaa juuri tätä käsityöperinteen ja teknisen maailman yhteensitoutumista ja -sitoutumattomuutta.

Left Overs -kollektiivi
leftovers2015@gmail.com

Portfolio internetissä:
cargocollective.com/leftoverscollective

ja sosiaalisessa mediassa:

leftovers2015.blogspot.com
instagram: leftovers2015
facebook: Left Overs 2015