Mikäli jokin esteettömyyteen tai saavutettavuuteen liittyvä asia askarruttaa, ota rohkeasti yhteyttä accessibility ät kirjakahvila piste org!

Kirjakahvilaan saapuminen ja rakennuksen sekä sen ympäristön esteellisyys

Kirjakahvila sijaitsee Museoviraston suojelemassa kiinteistössä, joka ei ole liikuntaesteetön. Olemme jo pitkään käyneet kaupungin kanssa keskustelua alueen esteettömyyden parantamisesta, ja

Kirjakahvila sijaitsee Brinkkalan sisäpihalla, johon on kaksi käyntiä: toinen Vanhan Suurtorin ja toinen Hämeenkadun puolelta. Sisäpiha on päällystetty mukulakivillä ja hiekoitettu talvisin. Mukulakivet estävät pyörätuolilla liikkumisen. Sisäpihalle voi ajaa autolla Hämeenkadun puolelta. Kirjakahvilalla ei ole asiakapaikoitusta, mutta rakennuksen sivuun voi ajaa väliaikaisesti.

Saapuminen Vanhan suurtorin puolelta: kulku porttikäytävän läpi, noin 30 metriä mukulakiveystä Kirjakahvilan ovelle.

Saapuminen Hämeenkadun puolelta sisäpihalle: noin 50 metriä alaspäin viettävää hiekkatietä, jonka jälkeen mukulakiveystä 30 metriä ennen Kirjakahvilan ovea.

Ulko-ovella on 1 porrasaskelma (korkeus 15 cm) ja oviaukon maksimileveys on 108 cm, kun molemmat pariovet avataan. Jos tarvitset sisäänkäynnissä apua, soita Kirjakahvilan numeroon 02 4691396

Sisätilat: Kirjakahvilan kynnykset ovat porrastettuja ja 3,5-4,5 cm korkeita. Kynnyksiä on ulko-oven lisäksi jokaisessa oviaukossa. Ulko-ovea vastapäätä sijaitsee kahvilan helppokulkuisin huone, jonka oviaukko huoneeseen on 84 cm leveä.

Tämän vuoden puolella (kesän jälkeen) tullaan toteuttamaan remontti, jossa Brinkkalan pihaan rakennetaan esteettön kulkuväylä, joka mahdollistaa pihaan pääsyn pyörätuolia apuvälineenä käyttäville. Väylä ei tule kulkemaan pihan liikkeisiin, mutta johtaa Taiteen talon pihaan ja muodostaa katselualueen Brinkkalan pihalla olevan lavan eteen.

Turvallisemman tilan periaatteet

Kirjakahvilassa noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita, emmekä hyväksy rasistista, seksististä, homofobista, transfobista, ableistista tai muuten syrjivää käytöstä.

1. Kunnioita jokaisen itsemäärittelyä.

2. Älä koske, tuijota, valokuvaa tai kysy henkilökohtaisia asioita ilman suostumusta.

3. Älä kommentoi ihmisten kehoja tai tapoja olla.

4. Käytä henkilöstä hänen käyttämäänsä nimeä ja pronominia. Älä käytä sukupuolittavia ilmauksia, ellet tiedä miten henkilö itse määrittelee sukupuolensa tai sukupuolettomuutensa.

5. Älä muutenkaan tee oletuksia ihmisten taustasta (seksuaalisuudesta, varallisuudesta, kansallisuudesta, toimintakyvystä jne.).

6. Älä vie liikaa tilaa. Jos olet muita pidempi, katso esitystä hieman kauempana (mikäli mahdollista), jotta lyhemmätkin näkevät.

7. Pidä huolta itsestäsi ja muista.

8. Jos joku tai jokin häiritsee sinua tai jos havaitset häirintää, ilmoita Kirjakahvilan henkilökunnalle.

9. Mikäli omaa toimintaasi kritisoidaan, ota kritiikki vastaan ja korjaa tarvittaessa käytöstäsi.

10. Pidä nämä ohjeet mielessäsi myös Kirjakahvilasta poistuttuasi.

Ongelmatilanteissa voit kääntyä Kirjakahvilan henkilökunnan puoleen paikan päällä tai ottamalla myöhemmin yhteyttä. Kirjakahvilan yhteystiedot löytyvät osoitteesta http://www.kirjakahvila.org/yhteys/.

Aistiyliherkkyys

Kehotamme kahvilassa käyviä ottamaan huomioon hajusteherkät ihmiset ja välttämään hajusteiden käyttöä.

Kirjakahvilassa soi usein musiikkia, jonka valinnasta ja äänenvoimakkuudesta vastaa kassalla kulloinkin työskentelevä vapaaehtoisemme. Mikäli musiikin voimakkuus tuntuu liialliselta, voit pyytää kassavuorolaista laskemaan sitä.

Myynti

Kahvilan tuotteiden myyntitila sijaitsee ulko-ovelta katsoen vasemman puoleisessa huoneessa. Sisäänkäynti myyntitilaan on 86 cm leveä ja sisäänkäynnin yhteydessä on kaksi porrasta (8 ja 13 cm korkeita). Myyntitilan vieressä on käynti kahteen muuhun tarjoiluhuoneeseen. Toisen tarjoiluhuoneen sisäänkäynnin yhteydessä on kynnyksen lisäksi 1 porrasaskelma (korkeus 9 cm).

Tuotteiden nimet ja hinnat on merkitty vitriiniin mahdollisimman näkyvästi ja hyvin kontrastein. Raaka-aineluettelon sisältöä voi kysyä kassahenkilöltä.

WC

Kahvilan sukupuolittamattomista WC:istä toisessa on käytettävissä hoitopöytä vaippojen vaihtoa varten. WC:t eivät ole liikuntaesteettömiä kapeiden oviaukkojen ja pienen tilan takia. Lähin esteetön WC on Turun Taidehallissa, ja se on käytettävissä Taidehallin aukioloaikana ke–pe klo 12–18 ja la–su 12–16 (tarkistettu 28.6.2023 / https://turuntaidehalli.fi). Pääsy vessaan Taidehallin pihanpuoleisen takaoven kautta ovikelloa soittamalla. Käytössämme on vessapassi.

Pihatapahtumiemme aikana käytössä ovat myös Brinkkalan pihan WC:t, mutta niihinkään ei oviaukkojen kapeuden johdosta pääse pyörätuolilla.

Opaskoirat ja lemmikkieläimet

Ei-inhimilliset eläimet ovat tervetulleita kahvilan terassille sekä ulko-ovea vastapäätä olevaan huoneeseen. Otathan huomioon muiden kahvilassa olevien mahdolliset eläinallergiat ja eläinpelot. Ethän tuo eläimiä musiikkitapahtumiin, joissa on kova meteli. Opaskoirat ja muut avustajaeläimet ovat aina tervetulleita kahvilaan.