1.8. – 31.8.2024

Kirjakahvilan Galleria

EN OLE YKSIN VAAN YKSI MONISTA on taidenäyttely ja -työpajakiertue. Se kokoaa yhteen viime vuonna tehdyn kollektiivisen Vilttimanifesti -teoksen, näyttelyiden yhteydessä käynnistyvän uuden Laumasuoja -yhteisötaideprojektin sekä neljä taiteilijaa: Arina Baranova, Pauliina Parjanen, saveenkirjoitettu ja Sini Silveri. Ensimmäinen näyttely pidetään toukokuussa 2024 Oranssilla. Heinäkuussa näyttely on esillä Hässäkkä-päivillä ja Mustassa Pispalassa. Elokuussa se jää Punks 4 Seitan -festareilta Kirjakahvilan galleriaan kuukaudeksi.

Feministinen tekstiilitaideteos Vilttimanifesti syntyi reaktiona punkstoohon vuonna 2023. Se ottaa kantaa häirintää ja sukupuolittunutta vallankäyttöä vastaan ja ehdottaa, että #punkstoo on kulttuurisen murroksen hetki – mahdollisuus määritellä uudelleen, mitä alakulttuuri meille merkitsee. Teokseen osallistui yli 40 ihmistä neljässä työpajassa, neljässä kaupungissa. Työpajoissa valmistetuista osateoksista koottu lopullinen teos palaa näyttelynä niihin paikkoihin, joissa se alkoikin. 

Laumasuoja on uusi yhteisötaideteos, joka käynnistyy näyttelyiden yhteydessä ja kasvaa suoraan osaksi sitä. Se käsittelee oikeutta anonyymiyteen. Matalan kynnyksen työpajoissa valmistetaan kasvot peittäviä tekstiilipaneeleita, anonyymejä omakuvia. Kasvojen peittäminen on protesti, jolla halutaan osoittaa että (alakulttuureissa) koettu seksismi, hyväksikäyttö tai väkivalta koskettaa meitä kaikkia, että siinä ei ole kyse yksilöistä. Voiko kokemusten jakaminen olla niiden henkilökohtaisuudesta kieltäytymistä? Turun työpaja järjestetään Punks for Seitan -festivaalin yhteydessä 2. – 4.8.

Näitä teemoja vasten mukaan on kutsuttu mukaan on kutsuttu taiteilijoita, jotka käsittelevät niitä kukin omalla tavallaan. Näyttelyn on koonnut ja yhteisöteokset käynnistänyt Vilja Joensuu.

https://elnavilja.wordpress.com/

https://elnavilja.wordpress.com/