Elokuvanäytös ja keskustelutilaisuus Kirjakahvilassa  keskiviikkona 9.12.2009 klo 19 alkaen. Katselussa Raphael Lyonin ja Andres Ingoglian dokumentaari antikapitalistisesta tiedonvälitysverkosto Indymediasta. Elokuvan jälkeen keskustelua ruohonjuuritason tiedotustoiminnasta tai sen mahdollisuudesta Turussa. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

TIEDONTUOTANTO ON VASTAVALTAA

Indymedia on maailman suurin vapaaehtoisvoimin toimiva media-aktivistien verkosto. Se perustettiin suoran demokratian ihanteiden mukaisesti antikapitalistiseksi vaihtoehdoksi suuryritysten ja kansallisvaltioiden pyörittämälle valtavirtajulkisuudelle. Verkosto sai alkunsa WTO:n vastaisissa protesteissa Seattlessa vuonna 1999, jolloin koko globalisaatiokriittisen liikkeen katsotaan syntyneen. Vuoteen 2002 mennessä Indymedia oli levittäytynyt 31 maahan 89 autonomisen kollektiivin voimin, ja vuoden 2006 alussa Indymedia-verkkosivustoja oli jo yli 150. Euroopan koloniaalisten valtakielten ranskan, portugalin, espanjan, hollannin, saksan, italian ja englannin ohella tämän vaihtoehtomedian kieliä ovat muun muassa arabia, indonesia, korea, kreikka, skandinaaviset kielet, venäjä ja useat Itä-Euroopan kielet.

Kirjakahvilassa keskiviikkona 9.12. esitettävä ”i” (Argentiina/USA 2006) seuraa pienen argentiinalaisen Indymedia-kollektiivin syntyä ja ensimmäistä toimintavuotta maan romahtavan talouden, poliittisen kuohunnan ja salamurhien keskellä. Dokumentaarin tekijät, yhdysvaltalainen Raphael Lyon ja argentiinalainen Andres Ingoglia, kertovat pyrkivänsä elokuvan epälineaarisella rakenteella tuomaan esiin dokumentoimansa verkoston taustalla piileviä ajatuksia. Näitä ajatuksia ovat viestinnän kollektiivisuus, organisaation horisontaalisuus ja yhteiskunnallisen toiminnan verkostoituneisuus. Elokuva on tekstitetty suomeksi ja puhuttu pääosin espanjaksi.

Näytöksen jälkeen keskustelua ruohonjuuritason tiedotustoiminnasta tai sen mahdollisuudesta Turussa.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Tervetuloa!

Lisätietoa:

http://ithefilm.com/

http://www.indymedia.org/

kirjakahvilan elokuvaillat 9.12 NET