Kirjakahvilassa on nyt myynnissä tammikuussa julkaistu Burleskin paluu (Like)!

burleskin paluu

Burleskin paluu on ensimmäinen suomenkielinen yleisesitys dynaamisesti kasvavasta, sähäkästä viihde- ja taidemuodosta, joka yhdistää vallattomimmat vampit, eleganteimmat gootit ja yleensäkin kaikki, jotka haluavat elämää suuremman elämän. Jo sata vuotta aiemmin syntynyt burleski rymisti 1900-luvun lopulla takaisin populaarikulttuurin parrasvaloihin. Uusi burleski pitää sisällään toinen toistaan kiinnostavampia esitysmuotoja, ja mielikuvitus ja voimaannuttava energia iskevät kirkkaampaa kipinää kuin burleskin historiallisena kulta-aikana.

Burleskin paluu on häpeilemätön kunnianosoitus nykyisen populaarikulttuurin vapauttavimmalle ilmiölle ja sen värikkäälle syntytarinalle. Se luotaa burleskin historiaa aina karnevalismista revyyn ja vaudevillen kautta nykytapahtumiin. Teos käsittelee myös burleskiasuja ja -tyylejä, esitysten musiikkia ja artistiryhmien sisäistä dynamiikkaa.

Tiia Aarnipuu valottaa esipuheessa burleskin eurooppalaisia juuria ja muotoja.

Yhdysvaltalainen Michelle Baldwin (taiteilijanimeltään Vivienne VaVoom) perusti yhden ensimmäisistä neoburleskiryhmistä.

Burleskin paluu Kirjakahvilassa 25,00e (ovh. 31,00e)

Muista myös Burleskikerhon tulevat kokoontumiset!