Suomalais-norjalainen ¡haUtUllin!-duo esiintyy Kirjakahvilassa lauantaina 27.4. Tilaisuus alkaa klo 20 ja siihen on vapaa pääsy.

Kotimaisen nuoren muusikkopolven omaleimaisimpiin ja monipuolisimpiin tekijöihin kuuluva Markus Pesonen esittelee ¡haUtUllin!-kokoonpanonsa Turun Kirjakahvilassa lauantaina 27. huhtikuuta. Muun muassa Berliinin ja Kööpenhaminan musiikkiympyröissä vahvasti vaikuttava Pesonen yhdistää improvisatorisessa duossa voimansa norjalaisen Håkon Berren kanssa. Yhtyeen tuore, kehuttu levy näki päivänvalon alkuvuodesta.

¡haUtUllin!-duon musiikki syntyy hetkessä sekä kitaristi Pesosen että perkussionisti Berren laajentaessa ilmaisuaan elektronisesti ääntä käsittelemällä. Laajan äänikirjon luontiin käytetään kaikkea kelloista, metallilevyistä ja -ketjuista kattilankansiin, teepyyhkeisiin, haarukoihin ja syömäpuikkoihin. Äänet käsitellään elektronisesti ennen kuin ne yhdistyvät ulvoviin kitaroihin, rätisevään elektroniikkaan ja jyriseviin rumpuihin. ¡haUtUllin! on auditiivista anarkiaa, jossa äänten paletti on laajennettu äärimmilleen.

Markus Pesonen (s. 1984) on Kuopiosta lähtoisin oleva kitaristi, säveltäjä ja multi-instrumentalisti, joka on vaikuttanut jo useita vuosia kotimaansa ulkopuolella. Pesosen viimeisin vierailu Suomeen tapahtui marraskuussa 2012, jolloin lavalle nousi yksitoistajäseninen Hendectet-kokoopano, jonka debyyttilevy ”Hum” oli vuoden 2011 ylistetyimpiä jazzlevytyksiä Suomessa. Myös ¡haUtUllin! on kerännyt runsaasti kehuja, ja nuoresta iästään huolimatta kokeneen duon kollaboraatiohistoria pitää sisällään useita improvisoidun musiikin merkkinimiä, kuten Peter Brötzmann, John Tchicai, Herb Robertson, Tristan Honsinger, Axel Dörner, Lotte Anker ja Django Bates.

¡haUtUllin!
Markus Pesonen (FI) – kitara, preparatiot, live-elektroniikka
Håkon Berre (NO) – rummut, perkussiot, esineet, live-elektroniikka

Kokoonpanon kotisivu: http://hautullin.bandcamp.com/
Markus Pesonen: http://www.markuspesonen.com/
Håkon Berre: http://www.haakonberre.com/
Video-teaser: https://www.youtube.com/watch?v=FKf0X5Danmc

”Pesonen ja Berre käsittelevät tuottamiaan ääniään siihen malliin, että on välillä vaikea uskoa kuulevansa vain kahden ihmisen ja (tavallaan vain) kahden instrumentin työskentelyä, saati että kyse on vain kitarasta ja rummuista. (…) ¡haUtUllin! soittaa auki sitä, mitä musiikki voisi olla, ei sitä mitä se todennäköisesti tai oletettavasti on.” -Jani Ekblom, Desibeli

”Nykytekniikoilla nämä kaksi kaverusta taikovat mahdottomia äänimaailmoja esille. Live-elektroniikka on se ehtymätön taikapakki, jota kumpikin osaa taiten hyödyntää.” -Pentti Ronkainen, Keskisuomalainen

”… distortions, pure cacophonous noise, like Hendrix on an intergalactic excursion. And it’s beautiful! And poetry unfolds in a curious way in the moments of dissonant peace. (…) a strong statement.” -Allan Sommer, Jazz Special (DK)

”In essence, every track shows how the limited line-up of guitar and drums can bring completely different approaches, but thanks to the great artistry of both musicians it remains a coherent story, with a unique atmosphere and sound that maintains its focus despite the variation.” -Stef, Freejazzblog (BE)

”Down in the zones of acoustic sounds and organic tissue, into singing tone paintings and dialogues with a personal expression. This should foster respect among the discerning avant-garde audience.” -Christian Munch-Hansen, Politiken (DK)

”.. haUtUllin creates exciting sound experiments from the crackling underlying via the manic sound hell to the melancholic melodic. 
5/6 -Thøger Christensen, Undertoner (DK)