Kirjakahvilassa vietetään jälleen kulutuskriittistä Älä osta mitään -päivää. Kahvilan ovet ovat avoinna klo 11-19 kuten tavallisestikin, mutta kassakone pidetään koko päivän visusti kiinni. Nyyttäriperiaatteella tuodut kahvit ja teet keitetään asiakkaiden käyttöön. Tuo siis halutessasi kahvia ja kasvimaitoja tai pullaa itsellesi tai muillekin – toki saat tulla vain hengailemaankin, tapaamaan tuttavia, lukemaan lukuhyllyn lehtiä tai pelaamaan Kirjiksen lautapelejä.

Älä osta mitään -päivänä klo 15-18 pääsee osallistumaan myös Maan ystävien joulua ennakoivaan askartelutyöpajaan (omat sakset mukaan). Työpajan aluksi Maan ystävät ry kertoo uudelleen aktivoituvan Turun paikallisryhmän toiminnasta. MY:n edustaja on paikalla koko illan vastaamassa kysymyksiin ja kertomassa halukkaille järjestön toiminnasta, joten ei haittaa vaikket pääsisikään paikalle heti kolmelta.

Kierrätysmateriaalien askartelutyöpajassa opetetaan taiteilemaan alumiiniset tuikkukupit ja nesteiden kartonkipakkaukset kauniiksi talvisiksi koristeiksi. Askartelemaan voi tulla mihin aikaan tahansa ja lähteä, kun siltä tuntuu. Paikanpäällä on askarteluun välineitä, mutta jos sinulla on puhtaita, kuivia nestetölkkejä/ kartonkipakkauksia, hyvät sakset kartonginleikkaamiseen tai huonot sakset alumiinisten tuikkukuppien leikkaamiseen, niin tuothan mukanasi. Myös pieni nitoja on hyvä apuväline. Omiakin juttuja voi toki tulla väkertämään ja samalla kuulemaan Maan ystävien toiminnasta.

Klo 19 alkaen kuullaan Kansan Sivistystyön Liiton kouluttaja Jukka Peltokosken puheenvuoro osuuskunnista yhteisöllisen työn tilana. Kiinnostus osuuskuntia kohtaan on kasvussa. Ihmiset perustavat osuuskuntia hankkiakseen toimeentuloa ja luodakseen itsenäisen tekemisen mahdollisuuksia. Osuuskunnassa on mahdollista työllistyä menettämättä oikeutta palkansaajan työttömyysturvaan. Yhteisöllisen yrittäjyyden malli kiinnostaa monia. Jukka Peltokoski käy puheenvuorossaan läpi osuuskunnassa työllistymisen perusasiat sekä esittelee osuuskuntaesimerkkejä meiltä ja maailmalta. Tilaisuudessa saa myös neuvoja osuuskunnan perustamiseen.
Puheenvuoron ja keskustelun jälkeen kuullaan livemusiikkia, esiintymässä Kaj Peter Harju. Tilaisuuden järjestää Kansan Sivistystyön Liitto ja Turun Vasemmistoliitto.

Tervetuloa!

aompallo-valk