Turun Kirjakahvila on Apartheidista vapaa alue. // The Turku Book Café is an Apartheid Free Zone.

Apartheidista vapaalla alueella voit toimia ja oleskella tietäen, että tilaa ylläpitävä yritys tai yhteisö seisoo palestiinalaisten puolella ja vastustaa konkreettisesti Israelin apartheid-hallintoa ja palestiinalaisten kansanmurhaa. 

Apartheidista vapaa alue osallistuu BDS-liikkeen (ks. BDSMovement.net, BDS Suomi) asettamiin kohdennettuihin boikotteihin – myös kulttuurisiin ja akateemisiin – ja jatkaa boikotointia, kunnes Israel noudattaa kansainvälistä oikeutta ja ihmisoikeuksien periaatteita. Apartheidista vapaa alue sitoutuu myös edistämään antirasismia ja yhdenvertaisuutta. 

Apartheid Free Zone on maailmanlaajuinen BDS-kampanja, jonka tavoitteena on saada yritykset ja yhteisöt tukemaan palestiinalaisten johtaman BDS-liikkeen asettamia boikotteja ja pakotteita. Yli 250 tilaa ympäri Eurooppaa ovat julistautuneet Apartheidista vapaiksi alueiksi. Suomessa kampanjaa vetää Suomen Palestiina-verkosto Sumud.

//

The Apartheid Free Zones campaign promotes the creation of spaces of proactive solidarity with the Palestinian people. Inspired by the struggle against apartheid in South Africa, the Apartheid Free Zones (AFZ) campaign seeks to cut links of complicity in Israeli violations of Palestinian human rights, especially those related to the UN-defined crime of apartheid.

As communities and people of conscience, we want to ensure that the spaces that we participate in do not contribute to the maintenance of an apartheid regime or profit from grave human rights violations.