Kirjakahvilan perustoimintaan kuuluu olennaisena osana erilaisten keskustelutilaisuuksien järjestäminen kulttuuria, taiteita ja yhteiskunnallisia asioita koskevista aiheista. Lisäksi Kirjakahvilassa esiintyy vuosittain kymmeniä kokoonpanoja musiikin ja muun esittävän taiteen aloilta. Kirjakahvilassa järjestetään myös elokuva- ja dokkarinäytöksiä laidasta laitaan.

elokuvailta

HALUATKO MUKAAN?

Kirjakahvilan kulttuuriohjelmaa kootaan erilaisissa työryhmissä, joihin otetaan mieluusti uutta väkeä mukaan. Työryhmissä vallitsee avoin henki, ja kaikkien ideat pääsevät varmasti kuuluville. Ota yhteyttä (volunteer ät kirjakahvila piste org) ja ilmaise kiinnostuksesi. Myös koulutukseen liittyviä pienimuotoisia työharjoittelupaikkoja voi tiedustella Kirjakahvilasta ottamalla yhteyttä hallitukseen (hallitus ät kirjakahvila piste org).

Lisäksi itse kahvila pyörii vapaaehtoisvoimin, ja uudet vapaaehtoiset ovat aina tervetulleita. Vapaaehtoiset tekevät yleensä myyntityötä viikoittaisessa parin tunnin vuorossa, ja kyse on lähinnä myyntityöstä – leipoa ei tarvitse, siihen hommaan kun on varta vasten palkattu leipuri. Vapaaehtoisena kahvilapäivystäjänä saat työkokemusta ja tuet Kirjakahvilan toimintaa ja jatkuvuutta. Kysy lisää vapaaehtoisten perehdytyksestä vastaaviltamme (volunteer ät kirjakahvila piste org) ja sovi tapaaminen.

OSUUSKUNTA

Kirjakahvilan yritysmuotona on osuuskunta. Olemme voittoa tavoittelematon osuuskunta, joten tarkoituksenamme ei ole tehdä rahaa vaan luoda puitteet ja edellytykset jäsenistön monimuotoiselle kulttuuritoiminnalle. Vuosittaisessa kokouksessa osuuskunnan jäsenet valitsevat hallituksen, jonka tehtävänä on koordinoida seuraavan vuoden toimintaa ja pitää huoli siitä, että asiat sujuvat.

OSUUSKUNNAN JÄSENYYS

Haluatko tukea Osuuskunta Turun Kirjakahvilaa liittymällä osuuskunnan jäseneksi? Jäseneksi voi hakea kuka vain, joka kannattaa Kirjakahvilan toiminta-ajatusta. Jäseneksi liitytään lunastamalla osuuskunnasta yksi (17 €) tai useampi osuus. Tällä osuudella sinusta tulee osuuskunnan äänivaltainen jäsen ja tuet samalla Kirjakahvilan toimintaa ja kulttuuriohjelmaa. Jokaisella osuuskunnan jäsenellä on vuosikokouksessa osuuksien määrästä riippumatta yksi ääni.

Osuuskunnan jäsenyys ei velvoita aktiivisuuteen, mutta aktiiviset vapaaehtoiset ovat aina tervetulleita! Jos haluat ryhtyä jäseneksi, täytä oheinen jäsenyyshakemus. Osuuskunnan hallitus käsittelee kuukausittain hakemukset ja hyväksyy uudet jäsenet. Osuus laskutetaan sen jälkeen. Kiitos tuestasi!

KIRJAKAHVILAN TOIMINTA-AJATUS (ote säännöistä)

Osuuskunta Turun Kirjakahvila on uskonnollisesti ja puoluepoliittisesti sitoutumaton osuuskunta. Osuuskunnan toiminnan läpäiseviä periaatteita ovat voittoatavoittelemattomuus, vapaaehtoisuus, avarakatseisuus, syrjimättömyys ja yhteisöllisyys. Osuuskunta mieltää itsensä osaksi toimijoita, jotka edistävät taloudellisesti ja sosiaalisesti tasa-arvoista sekä ekologisesti kestävää yhteiskunnallista todellisuutta. Osuuskunnan toiminnassa tärkeää on myös taiteiden, erityisesti kirjallisuuden, ja omaehtoisen kulttuurin tukeminen ja arvostaminen.

Edellä määriteltyä toiminta-ajatustaan osuuskunta toteuttaa ylläpitämällä kahvilaa ja kirjakauppaa, järjestämällä ja mahdollistamalla monipuolista kulttuuriohjelmaa, osallistumalla yhteiskunnalliseen keskusteluun sekä tarjoamalla fyysiset puitteet toiminta-ajatuksen mukaisille tapahtumille ja tapaamisille.

  * Pakollinen // Required

  Nimi* // Name*

  Sähköpostiosoite* // Email address*

  Puhelinnumero* // Phone number*

  Postiosoite* // Postal address*

  Postinumero* // Postal code*

  Kaupunki* // City*

  Maa* // Country*

  Montako osuutta haluat lunastaa? // How many shares do you want to buy?

  Kerro lyhyesti, miksi haluat ryhtyä Osuuskunta Turun Kirjakahvilan jäseneksi. Mainitse myös tässä, jos olet jo osuuskunnan jäsen.* // Tell us why you want to join the co-op. Also mention here if you already own shares in the co-op.*

  Onko sinulla toiveita tai ehdotuksia Kirjakahvilan toiminnan kehittämiselle? // Any suggestions and wishes for the co-op?

  Oletko kiinnostunut Kirjakahvilan vapaaehtoiseksi ryhtymisestä? // Are you interested in becoming a volunteer in the Book Café?

  Olen kiinnostunut vapaaehtoistyöstä // I am interested in volunteering

  Kirjoita kuvassa näkyvä kirjain- ja numeroyhdistelmä alla olevaan tekstikenttään. // Type the combination of letters and numbers in the box below.
  captcha

  Jos saat virheilmoituksen lomaketta lähettäessi, ja olet tarkistanut, että olet täyttänyt kaikki vaadittavat kohdat, lähetä viestiä osoitteeseen info (at) kirjakahvila (dot) org. // If you get an error message when submitting the form, and you have filled in all the required fields, please send email to info (at) kirjakahvila (dot) org.