juliste turku pieniKirjakahvilan syyskuun näyttely (10.-28.9.2018) koostuu Metsänpeitto -sarjakuva-albumin alkuperäissivuista ja siihen liittyvästä kuvamateriaalista. Sanna Hukkanen, joensuulainen sarjakuvataiteilija, kuvittaja ja aktivisti, on toteuttanut kirjan yhteistyössä Livonsaaressa asuvan kulttuuriantropologi Inkeri Aulan kanssa.

Metsänpeitto on sarjakuva-albumi metsästä ja puista sekä niihin liittyvästä kansanperinteestä, historiasta ja nykypäivästä. Metsänpeitto-albumin yhdeksän sarjakuvaa lähestyvät puita erilaisista näkökulmista: mukana on paikallishistoria Kuhasalon metsälehmuksesta Pohjois-Karjalassa, Suuren tammen runon mukaelma karjalan kielellä Kalevalan alkuperäiskielen kunniaksi, metsäajattelun historiaa Vanhan haavan perspektiivistä sekä hirmuisia loitsuja pyhän pihlajan suojeluksessa. Tarinat metsänpeittoon joutuneista ihmisistä ja kotieläimistä kertovat metsän voiman vaarallisesta puolesta: metsään voi eksyä niin, ettei enää löydä takaisin ja yhteys etsijöiden maailmaan katkeaa. Samalla metsä on kuitenkin myös suojeleva, ja puiden kohtalot kietoutuvat ihmisten kohtaloihin.

Torstaina 27.10. klo 18 alkaen Inkeri Aula pitää kansallisen Puun päivän puheenvuoron ”Juuret metsässä? Pohjoisiin puihin liittyvä maaginen perinne” ja johdattelee vapaaseen keskusteluun puista ja metsäsuhteesta.

Lisätietoa Metsänpeitto -albumista Arktisen Banaanin sivuilla

Kirja facebookissa