Maaliskuussa (4.3.2019 – 29.3.2019) Kirjakahvilassa esillä oleva Emilia Pykärin ja Ninni Rönkön yhteisnäyttely Olin onnellinen vaikka jätin juhlat väliin on molempien tekijöiden ensimmäinen.

Näyttelyn töissä näkyy erilaisia naishahmoja, omakuvia, olotiloja ja ympäristöjä, jonka pohjalta näyttelyn teema on syntynyt. Katsojalle avautuu maisemia johonkin yksityiseen.
Töissä keskitytään arjen kuvaamiseen, joka toisella tekijöistä ilmenee sisäisiä tunnetiloja heijastavien naishahmojen kautta ja toisella kotoaan dokumentoituna arkena. Miltä nuoren naisen arki näyttää ja tuntuu?

Emilia Pykäri kuvaa töissään paljon erilaisia naishahmoja ja hän käyttää rohkeasti värejä. Pykärin työt on tehty sekatekniikalla, jossa yhdistyy kynä ja kuvanmuokkaus. Hän saa inspiraationsa Instagramista, arjesta ja musiikista. Pykäriä on aina viehättänyt populaarikulttuuri ja hän piirtää ihmisiä ja ajatuksen siemeniä. Naishahmot ovat töissä keskiössä ja niissä näkyy häpeilemätön girlpower. Liian silotettu tai kiiltävä pinta ei tekijää kiinnosta, vaan hahmot ovat rosoisia ja epätäydellisiä. Arkisia. Töissä on yritetty tutkia nuoren naisen mielenmaisemaa. Näyttelyyn valikoidut työt ovat vuosilta 2017-2019.

IG: moimoihoney

Ninni Rönkön työt ovat saaneet innoituksensa arjesta. Tilat ja tunnelmat on pyritty dokumentoimaan sellaisenaan kuin tekijä on sen tekohetkellään nähnyt ja kokenut, mitään kaunistelematta. Piirroksissa on tavoiteltu valokuvan kaltaisia muistoja hetkistä, jotka muutoin helposti unohtuvat ja sekoittuvat arjen massaan. Joihinkin töihin on liitetty samaan aikaan sanottuja asioita ja niidenkin taustalla sanan sensuroimattomuus on toiminut punaisena lankana. Näyttelyn työt ovat tyyliltään sarjakuvamaisia ja syntyneet vapaalla kädellä. Kodin ja ihmisten vinot viivat ovat toimineet terapian lailla täydellisenä vastapainona tekijän työarkeen hammasteknikkona, jossa kädenjäljeltä vaaditaan erityistä tarkkuutta. Valikoidut työt ovat tussitöitä vuosilta 2017 ja 2018.

IG: roenkoenmaa