Sari Sariolan Katso ihmistä -näyttely Kirjakahvilassa helmikuussa, avajaiset la 2.2.2019 klo 16–18. Eteiskabinetissa on esillä Katariina Haukan taidetta.

Sari Sariola (s. 1979) on tehnyt pitkän uran graafikkona, kuvittajana ja värittäjänä. Turun kaupungillekin kuvituksia ja grafiikkaa tehnyt Sariola on tehnyt suurimman osan töistään digitaalisesti, ja hänen kädenjälkeään on voinut ihailla mm. Arktisen Banaanin 20-vuotisjuhlajulkaisussa Helkavirret, jonka kansi on Sariolan käsialaa. Viimeisen vuoden aikana Sariola on palannut takaisin juurilleen ja alkanut työstää maalausten sarjaa, joista nyt avautuva näyttely muodostuu.

Sariolan tyylissä yhdistyy realistisen pikkutarkka tyyli ja maaginen, unenomainen tunnelma. Todellisuuden ja fantasian yhdistyminen ovat aina kiehtoneet aiheina Sariolaa. Uskomukset, pelot ja painajaiset ovat kotoisin näkymättömästä maailmasta alitajuntamme perukoilla, missä ne edelleen elävät. Räiskyvät värit ja kasvot jotka ovat jotenkin painajaismaisesti vahingoittuneet, venyneet ja vääristyneet, ovat sukellus tuohon outoon ja samalla tuttuun maailmaan, jossa mikään ei ole sitä miltä näyttää.

Näitä tietoisuuden kätköistä esiin kaivettuja kuvia voi käydä ihailemassa ja ihmettelemässä helmikuun ajan Kirjakahvilan näyttelytiloissa.

Taiteilija on paikalla avajaisissa. Vapaa pääsy.

*********

Sari Sariola’s Behold the Man art exhibition opens on Saturday, 2 February 2019 at 4pm at the Turku Book Cafe. The artist will be present at the opening. Free admittance.